Telegraaf: Ajax verhuurt Ünüvar aan Turks kampioen Trabzonspor

26 augustus 2022, 22:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax gaat de twintigjarige Naci Ünüvar verhuren aan Trabzonspor. De jonge spelmaker staat te boek als groot talent, maar maakt voorlopig weinig kans op speelminuten in Ajax 1. Een verhuur aan de landskampioen van Turkije zou hem moeten helpen in zijn ontwikkeling, zo is de gedachte.

Dat meldde De Telegraaf vrijdagavond. Ünüvar heeft al drie seizoenen in Jong Ajax achter de rug, waar hij vooral afgelopen seizoen met zestien goals en twaalf assists de grote smaakmaker was. Toch maakte hij nog altijd niet de stap naar Ajax 1. Erik ten Hag deed nauwelijks een beroep op hem en ook onder Alfred Schreuder leek hij geen nieuwe kansen te gaan krijgen. Zo is een verhuur uiteindelijk de oplossing geworden.

Bij Trabzonspor wordt Ünüvar ploeggenoot van ex-Ajacied Stefano Denswil. De ploeg die zich vorig jaar voor het eerst in 38 jaar tot kampioen van Turkije kroonde, slaagde er deze week niet in om zich te plaatsen voor de Champions League. Wel staat Ünüvar mogelijk speeltijd in de Europa League te wachten. Daar werd Trabzonspor gekoppeld aan Rode Ster Belgrado, AS Monaco en Ferencváros. 

Ahmetcan Kaplan

Het is de tweede keer dat Ajax deze zomer zaken doet met Trabzonspor. Een week geleden werd de talentvolle, negentienjarige verdediger Ahmetcan Kaplan al overgenomen van dezelfde club. Hij nam in Amsterdam de plek in van de naar Italië vertrokken Perr Schuurs.

Lees ook: Openhartige Antony doet boekje open over vertrekwens bij Ajax

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen