Toornstra hoopt op 'traditie' tegen Ajax: "Mooie binnenkomer"

27 augustus 2022, 11:21

Jens Toornstra maakte deze week de overstap Feyenoord naar FC Utrecht. Die clubs hebben iets gemeen: beide willen ze niets liever dan winnen van Ajax. Dit weekend hoopt de middenvelder zijn avontuur in de Galgenwaard te beginnen met een stunt tegen de Amsterdammers, maar hij is realistisch. Makkelijk wordt het niet.

"Dat zou een mooie binnenkomer kunnen zijn, al zal het een lastige wedstrijd worden. Dat weet iedereen. Maar als er één ploeg is die thuis van Ajax kan winnen, dan is het Utrecht wel. Dat hebben ze wel bewezen. Laten we die traditie weer terugbrengen", vertelt Toornstra voor de camera van de NOS. De Domstedelingen zijn het seizoen matig begonnen met twee punten uit drie duels. Van RKC Waalwijk, Cambuur en FC Emmen werd niet gewonnen.

Toornstra is echter vol vertrouwen naar Utrecht gekomen. "Ik heb ze zien spelen. Ik heb fases gezien waarin de tegenstander overrompeld werd, maar de goal niet viel. Dat kan een wedstrijd er heel anders doen uitzien. En dan hadden ze waarschijnlijk ook meer punten gehad. Ik zie nog geen vuiltje aan de lucht", aldus de middenvelder, die blij is met zijn transfer. Hij had het gevoel dat hij bij Feyenoord op een doodlopend spoor terecht was gekomen. De eerste drie wedstrijden van het seizoen moest hij op de bank beginnen.

"Nu was het een van de eerste keren dat ik echt dacht dat het kwartje misschien wel de verkeerde kant op zou kunnen vallen. En dan neem ik liever aan de voorkant al het stuur in handen", aldus Toornstra, die afgelopen week al een aantal Feyenoord-supporters bij de training van FC Utrecht zag. Het betekent veel voor hem. "Ik was benieuwd naar de reacties op mijn keuze, maar het was geweldig. Het voelt alsof het mij wordt gegund. Ook vanuit de club. Dat is hartstikke fijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen