Schokeffect blijft uit: Fortuna Sittard nog steeds puntloos

27 augustus 2022, 23:01   Bijgewerkt: 16 december 2022, 01:12

Fortuna Sittard is na het ontslag van trainer Sjors Ultee nog niets opgeschoten. De uitwedstrijd in het Abe Lenstra Stadion tegen sc Heerenveen werd met 2-1 verloren, waardoor een Limburgs schokeffect niet aan de orde was. Het enige lichtpuntje was de debuterende Fortuna Sittard-doelman Ivor Pandur, die ondanks de tegentreffers een uitstekende indruk maakte. Sydney van Hooijdonk en Milan van Ewijk waren verantwoordelijk voor de Friese doelpuntenproductie en verschalkten als enigen de Kroatische doelman. Burak Yilmaz benutte een strafschop in de slotfase.

Waar Heerenveen zich na de 0-4 overwinning op Vitesse in rustig vaarwater bevond, was het in Sittard juist een onstuimige week. Zo konden hoofdtrainer Sjors Ultee en zijn rechterhand Rob Alflen hun biezen pakken, nadat het bestuur - na louter nederlagen in de eerste drie speelrondes - het vertrouwen in het duo opzegde. Ook aan het geloof in doelman Yanick van Osch kwam een einde. Hij moest zijn plaats afstaan aan de Kroatische jeugdinternational Pandur, die zijn debuut maakte voor Fortuna Sittard. De huurling van Hellas Verona onderscheidde zich direct door een inzet van Milan van Ewijk knap te keren.

Ondanks de Limburgse keeperswissel keek Fortuna Sittard halverwege de eerste helft tegen een 1-0 achterstand aan. Sydney van Hooijdonk werd met wat omwegen bereikt door Amin Sarr en pegelde van dichtbij zijn vierde van het seizoen tegen de touwen. Het was aan nieuweling Pandur te danken dat het bij een minimale Friese voorsprong bleef, want hij redde subliem op afstandsschoten van Milan van Ewijk en Tibor Halilovic. De vasthoudendheid van Milan van Ewijk werd op slag van rust beloond, want bij zijn derde inzet was het voortreffelijk raak. De 21-jarige rechtsback nam een afvallende bal in één keer uit de lucht én liet Pandur volstrekt kansloos door gracieus de verre hoek te vinden.

Na de 2-0 ruststand poogde Fortuna Sittard met aanvallende wissels de druk op te voeren. Dit leverde hachelijke situaties voor het Friese doel op via George Cox en Mats Seuntjens. Na dit kortstondige offensief temde Heerenveen in het restant van de tweede helft de Limburgse voorhoede - onder leiding van aanvalsleider Burak Yilmaz - eenvoudig. Toch was de Turk is de slotfase trefzeker toen hij een strafschop - die hij zelf versierde - onberispelijk benutte. Heerenveen zal balen van deze tegentreffer, want hiermee kwam een einde aan een lange reeks zonder tegentreffers. Desalniettemin boekten de Friezen een terechte 2-1 overwinning.

De eerste thuisoverwinning van het seizoen smaakt voor SC Heerenveen ongetwijfeld naar meer. De Friese trein lijkt namelijk op stoom te komen, want naast defensieve degelijkheid leggen de Friezen nu ook bij tijd en wijle knap aanvalsspel op de mat. Volgende week komt NEC op bezoek in het Abe Lenstra Stadion en dan krijgen de Friezen de mogelijkheid om de sterke seizoenstart een passend vervolg te geven. Het nog puntloze Fortuna Sittard ontvangt FC Utrecht.

Opstellingen en beoordelingen

SC Heerenveen: Andries Noppert 6.5, Milan van Ewijk 7.5, Sven van Beek 6.5, Pawe? Bochniewicz 6.5, Joost van Aken 6.5, Mats Köhlert 6.5 (75. Simon Olsson -), Thom Haye 6, Anas Tahiri 6.5, Tibor Halilovi? 6.5 (75. Rami Kaib -), Amin Sarr 7 en Sydney van Hooijdonk 7 (81. Alex Timossi Andersson -)

Fortuna Sittard: Ivor Pandur 7.5, Mickaël Tirpan 5.5, Rodrigo Guth 6, Dimitrios Siovas 6.5, George Cox 6, Iñigo Córdoba 5 (46. Tijjani Noslin 5.5), Deroy Duarte 5.5, Do?an Erdo?an 5.5 (66. Arianit Ferati 6), Cole Bassett 5 (46. Paul Gladon 6), Burak Yilmaz 6 en Mats Seuntjens 6

Man of the Match: Ivor Pandur

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen