Nagelsmann verklaart opvallende rol De Ligt; geduld Mazraoui vereist

28 augustus 2022, 10:49

Bayern München deed er zaterdag (tevergeefs) alles aan om tegen Borussia Mönchengladbach een overwinning uit het vuur te slepen. Daarbij was een opvallende rol weggelegd voor Matthijs de Ligt. De ex-Ajacied kwam namelijk als extra aanvaller in het veld om met het hoofd op zoek te gaan naar de 2-1.

"Dit is niet gebruikelijk voor me, normaal ben ik gewoon verdediger", zei De Ligt over die zet van zijn trainer tegen het Duitse BILD. "Maar voor mij was het leuk om in de spits te spelen. Ik heb dat ook twee of drie keer gedaan toen ik nog jong was - en heb toen ook gescoord. Helaas is dat vandaag niet gelukt."

Nagelsmann zelf verklaarde zijn ingreep. "Matthijs is onze sterkste speler in de lucht. Er zijn maar weinig spitsen in Europa die zo goed in de lucht zijn als hij", was hij lovend. "En we hadden ook geen andere spelers op de bank die goed kunnen koppen."

Lees ook: Stormram De Ligt kan Bayern niet voor puntenverlies behoeden

Noussair Mazraoui

Waar De Ligt nog geen basisspeler is bij Bayern München, is een dergelijke rol nog verder weg voor de van Ajax overgekomen Noussair Mazraoui. Over hem zei Nagelsmann tegenover Kicker dat hij met wat aanpassingsproblemen kampte. "Hij moet gewoon een beetje wennen aan het tempo in de Bundesliga. En hij heeft een klein probleem: Benjamin Pavard is op rechtsback zeer betrouwbaar. In de toekomst zal Nous heus wel zijn wedstrijden gaan spelen. Alleen nu nog niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen