Enorme opsteker voor Kuyt: ADO boekt eerste, ruime zege op Jong Ajax

28 augustus 2022, 14:24   Bijgewerkt: 24 januari 2023, 17:52

Dirk Kuyt heeft zijn eerste overwinning als hoofdtrainer van ADO Den Haag eindelijk te pakken. De thuiswedstrijd tegen Jong Ajax werd met liefst 4-0 gewonnen. Aanvaller Xander Severina was met twee goals en een assist de grote man aan de kant van ADO, waar ook Joel Zwarts en Max de Waal belangrijk waren.

Jong Ajax won een week geleden nog met 5-1 van De Graafschap en leek dus niet per se de ideale tegenstander voor ADO om eindelijk van de hatelijke nul af te komen. Het profiteerde echter wel van het feit dat Ajax 1 op hetzelfde tijdstip aantrad tegen FC Utrecht. Dat betekende dat Lorenzo Lucca, Francesco Conceição en Youri Baas niet inzetbaar waren voor de belofteploeg.

Het zal echter aan meer dan dat hebben gelegen dat ADO zó goed uit de startblokken kwam. Al binnen twee minuten lag de bal voor het eerst achter doelman Tom de Graaff. Zwarts kopte op aangeven van Severina zijn eerste ADO-treffer binnen. Bij de tweede goal, tegen het einde van de eerste helft, was Severina zelf trefzeker na een assist van De Waal.

Kort na rust draaiden de aanvallers van ADO de rollen opnieuw om: Zwarts gaf dit keer de assist, De Waal tekende voor de treffer. En na een exact een uur speler was het Severina met zijn tweede en waarschijnlijk de mooiste goal van de middag. Vanaf randje zestien schoot hij perfect geplaatst de verre hoek in en zorgde hij voor de eindstand van liefst 4-0: de eerste drie punten voor ADO en trainer Kuyt.