Perez ziet Tadic kwakkelen: "Geen enkele keer echt goed geweest"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 augustus 2022 – Kenneth Perez vindt dat het niveau van Dusan Tadic snel omhoog moet. De aanvoerder van de Amsterdammers kent nog niet bepaald een sterk seizoen en dat is ook de analist opgevallen. Tadic lijkt daarmee niet langer zeker van zijn basisplaats onder trainer Alfred Schreuder.

Perez ziet Tadic kwakkelen: "Geen enkele keer echt goed geweest"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Hij is dit seizoen nog geen enkele keer echt goed geweest", aldus Perez bij Dit was het Weekend van ESPN. "Ik ben wel van mening dat hij meer krediet verdient. Maar hij had vandaag een passnauwkeurigheid van 53%, de helft van de ballen heeft hij ingeleverd. Hij heeft 32 keer balverlies geleden. Als buitenspeler verlies je natuurlijk vaker de bal, maar zijn handelen is zo traag. Het duurt veel te lang om zijn plannen uit te voeren."

Tadic speelde dit seizoen al op meerdere posities bij Ajax, waar het in de voorhoede dringen is voor de drie plekken. "Je ziet de trainer zoeken naar een plekje om hem te posteren. Hij was vandaag echt beneden alle pijl. Ik heb een beetje het gevoel dat hij zich niet echt onaantastbaar voelt. Misschien is hij wel wat gaan twijfelen aan zichzelf. Ik zeg echt niet dat het voor Tadic over en uit is, het kan ook een vormdip zijn."

De inmiddels 33-jarige Tadic zal zelf ook weten dat zijn basisplaats niet langer onomstreden is. De concurrentie is voorin groot bij Ajax, waar Steven Bergwijn deze zomer als nieuwe linksbuiten werd gehaald. Tadic kan ook in de spits spelen, maar daar staat ook Brian Brobbey. Wellicht is het vertrek van Antony naar Manchester United de kans om ook aan de rechterkant te spelen. Voor de positie hoopt ook Steven Berghuis in aanmerking te komen.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd