Van Wolfswinkel witheet op ploeggenoten: "Was puur instelling"

28 augustus 2022, 21:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ricky van Wolfswinkel was zondagmiddag overduidelijk niet te spreken over de prestatie van FC Twente. De ploeg van trainer Ron Jans verloor met 1-0 van FC Volendam en had dat volgens de spits vooral aan zichzelf te wijten. Na afloop liet de routinier zijn onvrede blijken.

Van Wolfswinkel was voor de camera van ESPN bijvoorbeeld niet te spreken over de invallers. "Er komen jongens in met frisse energie. Dan kan het niet zo zijn dat ik met een achterstand van twintig meter iemand eruit loop in het terugspringen. Met mijn 33 jaar. Dat zijn dingen waar ik me als een malle aan irriteer. Ik ben echt heel boos. Je hebt wel eens ongelukkige wedstrijden, maar we verliezen hier op wil om te winnen. Dat kan niet."

De ervaren aanvaller was zelf ook niet in staat om een nederlaag te voorkomen. In de slotfase dompelde jongeling Lequincio Zeefuik de bezoekers uit Enschede in rouw. "In alle eerlijkheid, Volendam is natuurlijk geen topploeg. In de eerste helft moeten wij allang ruim voor staan. Maar dit was puur instelling, de wil om te winnen in de laatste fase van de wedstrijd. Dit soort wedstrijden moeten wij echt gemakkelijk winnen en we verliezen hier gewoon."

Ron Jans boos op eigen ploeg

Trainer Ron Jans stak zijn boosheid na afloop ook niet onder stoelen of banken, zo bleek in een interview met ESPN. "We hebben meer van onszelf verloren dan van de tegenstander. Je hebt wel eens momenten dat je je moet inhouden, maar ik ben echt ontzettend kwaad. Dan komt dat er even uit in de kleedkamer. Als je speelt of invalt, moet je energie brengen. Bij ons hadden er een aantal vandaag niet de goede kop. Daar baal ik het meeste van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen