Schreuder gaat in op geruchten over terugkeer Hakim Ziyech

30 augustus 2022, 09:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alfred Schreuder rekent niet meer op een hernieuwde samenwerking met Hakim Ziyech. Hoewel de coach van Ajax de linkspoot dolgraag aan zijn selectie zou willen toevoegen, lijkt de komst van de aanvaller van Chelsea een vrijwel onmogelijke optie. Schreuder vindt bovendien dat hij genoeg opties heeft om uit te kiezen.

"We hebben daar natuurlijk wel over gesproken", gaf Schreuder maandagavond toe aan tafel bij Rondo. "Iedereen weet dat ik Hakim een hele goede speler vind. Vanuit onze tijd bij FC Twente kennen we elkaar al goed. Het is een prachtige speler." Het duo werkte ook samen in Amsterdam, voordat Ziyech naar Chelsea verkaste en Schreuder nog als assistent van hoofdcoach Erik ten Hag werkzaam was.

Toch voorspelt Schreuder dat de kans op een nieuwe samenwerking klein is. "Het is hartstikke moeilijk om nu nog een speler aan te trekken. En we hebben op die positie meerdere spelers die daar kunnen spelen, we hebben ook Conceicao nog gehaald. Maar ik vind ook dat je snelheid nodig hebt. Dat is in het huidige voetbal heel belangrijk."

Schreuder koos tijdens de afwezigheid van Antony de laatste weken voor Steven Berghuis als rechtsbuiten. "Ook Dusan Tadic en Mohammed Kudus kunnen daar spelen", zei de coach, die zich volgens diverse geruchten in de slotfase van de markt nog hoopt te versterken met Sevilla-aanvaller Lucas Ocampos.

Lees ook: Antony medisch gekeurd bij United

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

'Maar ik vind ook dat je snelheid nodig hebt'. Dus toch geen Ocampos?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen