Zirkzee vervolgt loopbaan in Italië; Kluivert naar Premier League

30 augustus 2022, 16:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joshua Zirkzee gaat zijn carrière definitief voortzetten in de Serie A. Dinsdagmiddag werd de 21-jarige Schiedamse spits gepresenteerd door Bologna, dat hem voor een bedrag van naar verluidt 8,5 miljoen euro overneemt van Bayern MünchenDer Rekordmeister zal zijn verrichtingen echter in de gaten blijven houden, want het heeft bij de deal een terugkoopoptie bedongen.

Deze week nog zei trainer Julian Nagelsmann dat hij Zirkzee heeft verteld dat hij zijn kans kon pakken na het vertrek van Robert Lewandowski. Toch hoefde de spits daar niet op te wachten. Deze zomer kwamen opties uit Engeland, Duitsland en België voorbij, terwijl ook PSV en Ajax aan de door Feyenoord opgeleide spits werden gelinkt. Uiteindelijk was het dus echter Bologna dat de speler van Jong Oranje tot medio 2026 vastlegde.

'Kluivert op weg naar Fulham'

Justin Kluivert lijkt de Serie A juist op zeer korte termijn te gaan verlaten. De 23-jarige aanvaller, die eerder al aan RB Leipzig en OGC Nice werd verhuurd, is volgens transferexpert Fabrizio Romano hard op weg om nu definitief te vertrekken bij AS Roma. Fulham zal hem weliswaar in eerste instantie huren, maar heeft daarbij een verplichte koopoptie voor 9,5 miljoen euro.

Volgens Romano is het een kwestie van tijd voor de deal afgerond wordt. Momenteel wordt Kluiverts medische keuring in Londen gepland. Eerder werd door De Telegraaf bericht dat de oud-Ajacied ook in Amsterdam in beeld was bij een eventueel vertrek van Antony. Inmiddels heeft de Braziliaan inderdaad afscheid genomen, maar kijkt Ajax naar andere opties.

Lees ook: 'Sevilla hoopt op snel akkoord over Ocampos

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen