Robben: "We zijn lekker op weg"

9 oktober 2005, 18:57

Arjen Robben kan aan het eind van de week met een goed gevoel terugreizen naar Londen. Door de 0-2 zege van Oranje op Tsjechië plaats immers niet alleen Nederland, maar ook Engeland zich voor het WK. De Engelsen zijn door de nederlaag van de Tsjechen zeker van een plaats bij de twee beste nummers twee. "Ik kreeg voor de wedstrijd al berichtjes van teamgenoten bij Chelsea, dat we goed ons best moesten doen", zegt de lachende Robben tegen FCUpdate.nl.

Robben stelde zijn Engelse teamgenoten allesbehalve teleur. Oranje won met 0-2, mede door een fraaie assist van de Bedummer bij de eerste Nederlandse goal. "Ik kreeg de bal van Rafael en eerst wilde ik hem zelf schieten. Op het laatste moment kwam er een been van een verdediger voor en zag ik Rafael vrij staan. Het was denk ik een hele goede aanval en Rafael maakte het heel mooi af."

De treffer van Van der Vaart deed een beetje denken aan een goal van Nederland eerder deze kwalificatiecyclus, uit in Finland. Ook toen speelde de aanval van Oranje de vijandige defensie kapot met een snelle combinatie. "Ja, inderdaad", zegt Robben. "Dat was ook een hele mooie combinatie. We hebben het hier, net zoals in Finland, heel goed uitgespeeld."

"We hebben van Tsjechië, Roemenië en Finland allemaal twee keer gewonnen. Dat is gewoon een heel goed resultaat", zegt Robben terecht. Toch wil de linksbuiten niet te hard van stapel lopen. "We moeten nu niet gaan denken dat we zomaar even wereldkampioen gaan worden. We hebben nog een lange weg te gaan. Als ploeg zijn we gewoon lekker op weg en we kunnen ons nu goed gaan voorbereiden op het WK."

"We zijn enige tijd geleden een bepaalde weg ingeslagen", zegt de aanvaller tenslotte. "Er kan altijd natuurlijk een aanpassing gedaan worden, maar in principe denk ik dat we vooral zo door moeten gaan. We moeten alleen proberen om op sommige momenten nog iets meer controle te hebben over de wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen