Wellicht basisplek voor nuchtere Huntelaar

Koen Freriks
15 augustus 2006, 23:15

Marco van Basten liet doorschemeren dat Klaas-Jan Huntelaar wellicht in de basis start woensdagavond in het oefenduel tegen Ierland. "Dat ligt voor de hand, ja", aldus Van Basten na een persconferentie.

Bovendien liet de bondscoach weten dat hij Huntelaar voetballend en koppend beter vindt dan de afgevallen Ruud van Nistelrooy. Huntelaar reageert koeltjes op de uitspraken van Van Basten. "Ik ben niet zenuwachtig. Ik moet laten zien wat ik kan. Met het gevoel zit het wel goed. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen had ik af en toe nog wel het gevoel dat ik dodelijker kon zijn. In de wedstrijd met Ajax tegen FC Kopenhagen scoorde ik tweemaal. Toen was dat goede gevoel meteen weer terug."

Morgen speelt Oranje in Dublin de oefeninterland tegen de Ieren. Bondscoach Steve Staunton moet het doen zonder maar liefst acht spelers: Robbie Keane, Shay Given, Richard Dunne, Ian Harte, Terry Dixon, Stephen Ireland, Alan Lee en Damian Duff zijn niet van de partij. Van Basten heeft de beschikking over een fitte selectie. Opvallend zal de afwezigheid zijn van Cocu (gestopt als international) en Van Bommel en Van Nistelrooy, die Van Basten thuisliet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen