'Ajax ziet komst Vlachodimos nog zitten: goalie kost 10-12 miljoen'

31 augustus 2022, 18:15   Bijgewerkt: 31 augustus 2022, 20:42

Ajax hoopt in de laatste uren van de transferwindow niet alleen Lucas Ocampos te presenteren als aanwinst. De Amsterdammers zetten ook nog in op de komst van Odysseas Vlachodimos.

Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Hamstelaar althans. Hoewel trainer Alfred Schreuder momenteel al de beschikking heeft over Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter, hoopt Ajax nog vóór het verstrijken van de markt een nieuwe doelman binnen te halen. De keuze is gevallen op Vlacodimos, die nu nog eigendom is van Benfica. De Griek wordt al een tijdje in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Ajax, maar de Portugezen willen hun eerste goalie niet zomaar laten gaan.

De regerend landskampioen van Nederland zal dan ook diep in de buidel moeten tasten voor de 28-jarige Vlachodimos. Volgens Hamstelaar wordt er gesproken over een transfersom van tien tot twaalf miljoen euro. Heel veel tijd om de doelman te strikken heeft Ajax natuurlijk niet meer. De transfermarkt in Nederland sluit vanavond om 00.00 uur. Vlachodimos lijkt in Amsterdam de strijd met Pasveer aan te moeten gaan. Gorter kreeg in de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen – de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV – nog het vertrouwen van Schreuder, maar de jonge goalie beleefde een ongelukkige avond.

Pasveer hield in de afgelopen twee competitiewedstrijden de 'nul'. De vorig jaar van Vitesse overgekomen Pasveer stond een groot deel van dit kalenderjaar echter buitenspel met een gebroken vinger en blaast in november 39 kaarsjes uit. Zijn stand-in Stekelenburg wordt volgende maand zelfs al 40. Ook Stekelenburg stond in het afgelopen seizoen een lange tijd aan de kant. Gek is het dus niet dat Ajax op de valreep nog een nieuwe doelman hoopt te presenteren. Vlachodimos staat sinds de zomer van 2018 onder de lat bij Benfica. Dit seizoen hield hij in acht wedstrijden vijf keer zijn doel schoon. Hij ligt bij Benfica nog vast tot medio 2024.

Romano

Ajax lijkt zelfs al goed als beet te hebben. Als we Fabrizio Romano moeten geloven, naderen de Amsterdammers een akkoord met Benfica over de komst van Vlachodimos. Volgens de Italiaanse transferexpert is het nu aan Ajax de taak om de papieren op tijd in orde te maken. De Amsterdamse clubleiding heeft het er maar druk mee, want ze zal tegelijkertijd de komst van Ocampos willen afronden. De Argentijn leek zich dinsdagavond al speler van Ajax te mogen noemen, maar de Raad van Commissarissen zette een streep door een definitieve transfer. Ajax, Sevilla en Ocampos lijken nu een akkoord te hebben gevonden over een huurdeal, inclusief optie tot koop. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ChuckyVer28
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als de rvc deze tegenhoud moeten ze allemaal weg want dan hebben ze er niks te zoeken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen