'Flinke domper voor AS Roma en Kluivert; Dolberg bijna van Sevilla'

31 augustus 2022, 19:30

De zomerse transferperiode dreigt voor Justin Kluivert uit te monden in een enorme teleurstelling. De oud-speler van Ajax was op weg naar Fulham, maar de deal met de Premier League-club is op het laatste moment afgeketst. Kasper Dolberg staat daarentegen op het punt om de overstap te maken naar een Spaanse topclub. 

Kluivert brak in het seizoen 2016/2017 door bij Ajax en maakte ook in het daaropvolgende jaar veel indruk in Amsterdamse dienst. Maar heel lang kon de achterban niet genieten van de vleugelspeler. Kluivert besloot om in de zomer van 2018 transfervrij de overstap te maken naar AS Roma. In Italië kwam de Nederlander er echter niet tot nauwelijks aan te pas. Ook zijn tijdelijke transfers naar RB Leipzig en OGC Nice leverden niet het gewenste succes op.

Hoewel Kluivert bij AS Roma nog een contract heeft tot de zomer van 2023, ligt zijn toekomst niet in de Italiaanse hoofdstad. De Romeinen hoopten een oplossing voor hem te vinden en met een overstap naar Fulham leek die zich ook aan te dienen. Maar Kluivert zijn transfer naar Engeland gaat dus niet door. Volgens Fabrizio Romano zijn de partijen er niet in geslaagd om een werkvergunning te regelen voor de buitenspeler. Daar is AS Roma uiteraard allesbehalve blij mee. De Conference League-winnaar van het afgelopen seizoen heeft tot donderdag 23.59 uur de kans om alsnog een oplossing te vinden voor Kluivert.

Dolberg

Waar Kluivert dus een streep heeft moeten zetten door zijn transfer, heeft Dolberg wel bijna beet. De Deense spits, bij Ajax en OGC Nice ploeggenoot van Kluivert, verruilde in de zomer van 2020 Amsterdam voor de Côte d'Azur. Daar hoefde hij dit seizoen niet meer te rekenen op speeltijd. Dolberg deed vorig seizoen nog dertig keer mee bij Nice, maar kwam de voorbije weken geen minuut in actie. Zowel Nice als Dolberg heeft inmiddels een oplossing gevonden. Die luistert naar de naam Sevilla. De nummer vier van het afgelopen seizoen in Spanje neemt Dolberg, als hij de medische keuring succesvol doorstaat, op huurbasis over van de Fransen. Sevilla kan de doelpunten van Dolberg goed gebruiken, want het is met slechts één punt uit drie wedstrijden dramatisch van start gegaan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gerwin
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou het wel wat vinden als Kluivert bij PSV ging ballen. Maar ik weet niet of dat nu nog te regelen is, gezien de deadlines.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen