Zege Van Bommel dankzij Nederlanders bij eigen ploeg én tegenstander

31 augustus 2022, 22:25

Mark van Bommel blijft maar doordenderen in de Belgische competitie met zijn Antwerp FC. Ook de zesde competitiewedstrijd werd met 4-2 gewonnen van Union Sint-Gillis, met daarbij een hoofdrol voor Vincent Janssen. De club werd echter ook geholpen door de Nederlanders aan de andere kant.

Oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop, de enige Nederlander in de basis bij Union, passeerde namelijk al na acht minuten zijn eigen doelman. Hij hielp zijn landgenoten aan de andere kant aan een vroege voorsprong, die bovendien al snel werd verdubbeld door twee andere Nederlanders. De assist kwam van Jurgen Ekkelenkamp en de afronding was van Janssen: 2-0. Voor beide spelers bleef hun aandeel in de zege daar niet bij.

Maar eerst leek Union in minuut 22 wat terug in de wedstrijd te kunnen komen. Na de sterke beginfase van Antwerp maakte Siebe van der Heyden de aansluitingstreffer. De hoop op een gelijkmaker duurde zo'n kwartier. Daarna werd Jean Lazara Amani met rood van het veld gestuurd en kon Antwerp nog voor rust verder uitlopen. Eerst scoorde Sam Vines na opnieuw een assist van Ekkelenkamp, waarna Janssen kort voor rust uit een strafschop de 4-1 binnenschoot.

Invaller Dennis Eckert Ayensa deed halverwege de tweede helft nog iets terug namens Union, maar spannend was het al lang niet meer. In de slotfase kwam de ploeg zelfs met negen man te staan, toen ook Oussama El Azzouzi een rode kaart pakte. De van FC Emmen overgekomen Nederlander stond op dat moment pas negen minuten op het veld. Tegen het negenkoppige Union bleef het 4-2, waarmee Antwerp na zes speelronden met de maximale achttien punten alleen aan kop gaat.

Olympique Lyonnais - Auxerre 2-1

Met Peter Bosz is er nog een Nederlandse trainer die ook na woensdagavond ongeslagen blijft met zijn ploeg. Zijn Olympique Lyonnais was namelijk met 2-1 te sterk voor AJ Auxerre, waardoor het nu met tien punten uit vier wedstrijden op plek vier staat. Daarbij was ex-Ajacied Nicolas Tagliafico betrokken bij de eerste treffer. Hij gaf een fraaie steekbal op Karl Toko Ekambi, die de goal van Tete voorbereidde. Na rust nam Toko Ekambi zelf de 2-0 voor zijn rekening en deed Mathias Autret nog iets terug namens de bezoekers.