Champions League-tegenstanders Ajax maken weinig indruk

31 augustus 2022, 23:09

Met nog een week te gaan tot de start van de groepsfase van de Champions League hebben Liverpool en Napoli, tegenstanders van Ajax in het miljardenbal, weinig indruk gemaakt. Waar Liverpool afgelopen zaterdag nog met 9-0 te sterk was voor Bournemouth, kwam het tegen Newcastle United heel goed weg.

Liverpool reikte vorig seizoen tot de finale van de Champions League en was op de laatste speeldag van de Premier League nog dicht bij de landstitel. De ploeg van Jürgen Klopp nam in juni afscheid van Sadio Mané, maar hield de succesploeg voor de rest intact. De competitiestart is desondanks matig. Liverpool haalde slechts twee punten uit de eerste drie wedstrijden. Afgelopen zaterdag boekten de Reds tegen Bournemouth de eerste en meteen een verpletterende indruk, maar die leek tegen Newcastle United een lange tijd geen passend vervolg te krijgen.

De bezoekers openden na 38 minuten de score via Alexander Isak. De Zweed maakte vorige week nog voor een slordige 70 miljoen euro de overstap van Real Sociedad naar het ambitieuze Newcastle United, dat op Anfield niet heel lang kon genieten van de voorsprong. Na een kwartier spelen in de tweede helft bracht Roberto Firmino de thuisploeg op gelijke hoogte. Liverpool ging vervolgens op jacht naar de winnende en was via Luis Diaz dichtbij, maar de aanvaller zag zijn schot door doelman Nick Popeover het doel worden getikt. De bezoekers leken stand te houden, ware het niet dat Fábio Carvalho in de achtste minuut van de blessuretijd Anfield alsnog liet ontploffen. Hij bepaalde de eindstand op 2-1 en bezorgde zijn ploeg daarmee de tweede overwinning van het seizoen.

Napoli-Lecce (1-1)

Met een 2-5 overwinning bij Hellas Verona en een 4-0 overwinning op Monza beleefde Napoli een overtuigende seizoensstart. Maar de laatste twee competitiewedstrijden wist de nummer drie van het afgelopen seizoen in Italië niet te winnen. Drie dagen na het 0-0 gelijkspel bij Fiorentina volgde een teleurstellende 1-1 tegen Lecce. Napoli kwam nog wel op voorsprong via Eljif Elmas, maar kon daar slechts vier minuten van genieten. Lorenzo Colombo bracht de bezoekers snel op gelijke hoogte en bepaalde daarmee ook de eindstand.