PEC Zwolle strikt vlak voor verstrijken deadline 'buitenkansje'

1 september 2022, 10:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle heeft vlak voor het verstrijken van de transferdeadline nog een speler aangetrokken. Melayro Bogarde is de laatste aanwinst van de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

De twintigjarige verdediger is op huurbasis overgenomen van 1899 Hoffenheim. Als jeugdspeler maakte Bogarde in 2018 de overstap van Feyenoord naar de Duitse club. Tot een doorbraak in de Bundesliga kwam het tot dusver niet. Vorig seizoen werd hij een half jaar verhuurd aan FC Groningen, waar hij zeven wedstrijden in de Eredivisie speelde.

"PEC Zwolle is voor mij een logische maar ook hele mooie stap in mijn carrière. Ik wil op dit moment namelijk maar één ding en dat is voetballen. Die kans hoop ik bij PEC Zwolle te krijgen. Daarvoor ga ik in ieder geval alles op alles zetten. De ploeg is goed aan het seizoen begonnen en ik ben vastberaden om die lijn met mijn nieuwe teamgenoten door te trekken", reageert Bogarde.

Buitenkansje

Technisch directeur Marcel Boudesteyn noemt Bogarde 'een buitenkansje'. "Met deze speler halen we pure kwaliteit in huis. Melayro is ontzettend sterk, heeft een goede mentaliteit en heeft in Duitsland maar ook bij Jong Oranje veel ervaring opgedaan. Doordat hij op meerdere posities inzetbaar is heeft Dick na de komst van Melayro meer te kiezen en dat komt de concurrentie en daarmee de teamontwikkeling alleen maar ten goede."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou hij spijt hebben dat hij niet in gegaan is op de interesse van Ajax destijds? Wilde niet naar Ajax, maar voor zijn kans gaan bij Hoffenheim. Een jaar later heeft hij bij Groningen gezeten en zit hij nu bij Zwolle. Ik bespeur toch een vrij dalende lijn.

Supporter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is Zwolle zoveel minder dan Groningen dan? Of is dat puur geredeneerd omdat ze nu een niveau lager uitkomen? (al is het waarschijnlijk maar een jaar).

Barandor
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met alle respect, ja Groningen met een budget van 25 miljoen is toch echt een betere ploeg dan PEC dat minder dan de helft heeft. Het spel is al jaren niet om naar te kijken, maar Groningen is echt een stabiele middenmoter. (deze mening kan veranderen na dit seizoen)

Vikingsunite
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In alles is Groningen als club groter dan Zwolle. Kwalitatief waren ze niet zoveel minder een tijdje, maar sinds invoering play-offs systeem zit Fc Groningen daar geregeld wél bij (volgens mij #1 van alle clubs in NL), dat valt van Zwolle niet te zeggen, sterker, eerst maar weer terug naar de ED.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zwolle is natuurlijk wel een veel leukere club dan Groningen. Maar ja los van het niveau dit jaar is Groningen over het algemeen toch wel iets hoger aangeschreven dan Zwolle. Los van dat, goede deal voor Zwolle denk ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen