Transfersoap ten einde: Strand Larsen verlaat FC Groningen

1 september 2022, 12:38

FC Groningen heeft Jørgen Strand Larsen verkocht. De 22-jarige spits maakt voor een transfersom van naar verluidt elf à twaalf miljoen euro de overstap naar Celta de Vigo. De Groningers wilden Strand Larsen om sportieve redenen eigenlijk niet laten gaan, maar zijn door het Spaanse bod toch overstag gegaan.

Meerdere clubs wilden Strand Larsen deze zomer inlijven, maar Groningen weigerde elk bod. Met gemengde gevoelens is de Trots van het Noorden toch gezwicht. "Wij zijn deze window heel duidelijk geweest in onze wens om op sportieve gronden Jørgen in Groningen te houden. Daarnaast lag er lange tijd geen bod op tafel waartegen wij 'ja' konden zeggen wat in dat geval de grootste transfer in de geschiedenis van FC Groningen had betekend. Dat beeld bestond wel door de berichten die in de media verschenen, maar de bedragen die werden genoemd klopten niet. Pas toen Celta de afgelopen dagen concreet werd, kwamen de biedingen in de buurt van wat wij in ons hoofd hadden. Dat is dinsdagavond in een stroomversnelling gekomen en heeft geleid tot deze transfer", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Groningen verkoopt Strand Larsen voor een recordbedrag aan Celta. "Als dergelijke bedragen op tafel komen, moet je diverse belangen zeer goed afwegen. Je hebt te maken met de sportieve belangen van het team, de positie van de club – ook op de Europese markt – en de speler", vervolgt Fledderus. "Dat wij met Jørgen een spits kunnen afleveren aan een club uit de top-5 van Europese competities is natuurlijk voor alles en iedereen binnen FC Groningen die hieraan heeft bijgedragen een enorm groot compliment. Maar op de eerste plaats is het natuurlijk de verdienste van Jørgen zelf."

Aanvallers FC Groningen

Daarmee is de drukke Deadline Day van FC Groningen definitief ten einde. De noordelingen moesten door alle ontwikkelingen uiteindelijk zelf ook nog de markt op en kwamen uit bij het Amerikaanse talent Ricardo Pepi, die voor de rest van dit seizoen gehuurd wordt van FC Augsburg. Naast Strand Larsen nam de club ook op huurbasis afscheid van Romano Postema, die wordt verhuurd aan Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen