Fortuna Sittard stunt weer met komst peperdure Özyakup

1 september 2022, 18:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard heeft een dag na het sluiten van de window opnieuw voor een fraaie stunt gezorgd op de transfermarkt. De club heeft middenvelder Oguzhan Özyakup (29) transfervrij overgenomen van Besiktas. Daar liep zijn verbintenis deze zomer af, terwijl hij bij de hekkensluiter van de Eredivisie een contract heeft getekend tot 2024.

Dat heeft de club donderdag bekend gemaakt. "We waren nog opzoek naar een voetballende middenvelder. Oguzhan heeft bewezen over die kwaliteiten te beschikken", licht technisch manager Sjoerd Ars toe. "Daarnaast voegen we een bak aan ervaring toe met zijn komst, met meer dan driehonderd wedstrijden in het shirt van Besiktas. De komst van Oguzhan maakt de selectie compleet." Tegen FC Utrecht zal hij vrijdagavond overigens nog niet van de partij zijn.

Het mag na de komst van Burak Yilmaz opnieuw een daverende stunt genoemd worden, want nog niet zo lang geleden haalde Feyenoord de middenvelder naar Nederland. Destijds was hij zelfs voor de Rotterdammers moeilijk op te halen, vanwege zijn torenhoge salaris van 1,3 miljoen euro. Omdat hij flink inleverde (naar verluidt meer dan de helft), kon hij worden verhuurd aan de Rotterdammers.

Lees ook: VI brengt bizarre details in Yilmaz-soap naar buiten

Of hij ook inlevert om bij Fortuna Sittard aan de slag te gaan, is niet bekend. Wel wilde de jeugdinternational van Nederland na avonturen bij Arsenal en Besiktas graag terugkeren in zijn geboorteland. "Die kans krijg ik nu bij Fortuna. Nu is het aan mij om alles te geven voor deze club en samen met mijn nieuwe ploeggenoten er een mooi seizoen van te maken", aldus de aanwinst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Allochtonen club.😀

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan hoop zeggen, maar is goeie speler.

MKQX
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat ze hem alsnog een hoog salaris betalen. Anders ga je toch niet naar Fortuna

Therev
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denk dat het wel eens zou kunnen meevallen ,denk dat Burak ermee te maken zal hebben dat ie komt.en natuurlijk de eigenaar ,

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen