Frenkie krijgt zijn zin bij FC Barcelona, nieuwe keeper voor Ten Hag

1 september 2022, 18:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong heeft vanaf de eerste dag van deze drukke transferperiode aangegeven niet te willen vertrekken bij FC Barcelona deze zomer. De middenvelder gaat zijn gelijk krijgen, want ondanks dat er veel te doen was over zijn toekomst en sommigen hem liever zagen vertrekken in Camp Nou, gaat hij deze transferwindow definitief niet meer weg.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano donderdagmiddag althans. Volgens hem blijft De Jong definitief bij FC Barcelona en de oud-Ajacied zou daar zelf ook nooit serieus aan hebben gedacht. Hij wil bij een van favoriete clubs blijven en prijzen winnen met Xavi, ondanks dat de keuzeheer voor hem in principe geen basisplaats heeft weggelegd.

Desondanks wilde De Jong niet vertrekken bij FC Barcelona, dat hem vanwege de financiële situatie mogelijk wilde verkopen. Een andere optie was dat de Nederlander salaris zou inleveren om zo wel te mogen blijven, maar daar voelde de middenvelder weer weinig voor. Of hij uiteindelijk nog wel loon teruggeeft aan zijn werkgever de komende tijd, is nog niet bekend. 

Lees ook: 'Ten Hag denkt weer aan oude bekende: United klopt aan bij Barça'

Keeper Manchester United

Erik ten Hag was met Manchester United een van de clubs die nadrukkelijke belangstelling had voor De Jong, maar grijpt dus definitief mis. Wel komt er na een aantal mislukte pogingen voor een nieuwe doelverdediger alsnog een keeper naar Old Trafford. Martin Dubravka wordt gehuurd van Newcastle United en moet de concurrentie aangaan met David De Gea.

De Nederlandse manager neemt anderzijds afscheid van een aantal talenten. Dan James wordt het komende seizoen verhuurd aan Leeds United, terwijl James Garner voor zo'n vijftien miljoen euro op weg is naar Everton. De Nederlandse Tahith Chong heeft tevens een overstap gemaakt naar Birmingham City.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen