Schmidt flikt Götze-kunstje opnieuw: wereldkampioen naar Benfica

1 september 2022, 20:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Julian Draxler heeft de overstap gemaakt van Paris Saint-Germain naar Benfica, waar hij gaat samenwerken met landgenoot Roger Schmidt. De Duitse middenvelder was afgelopen seizoen al niet zeker van een basisplaats en deze zomer verslechterde zijn situatie door de komst van de nieuwe trainer Christophe Galtier.

Draxler maakte in 2017 voor iets minder dan veertig miljoen euro de overstap van Wolfsburg naar Parijs. Dit seizoen zat hij nog geen enkele keer bij de wedstrijdselectie, waardoor hij op de slotdag van de transferperiode zijn conclusies heeft getrokken. Hij gaat daarom op huurbasis vertrekken naar de Portugese competitie, mede met het oog op het wereldkampioenschap in Qatar. De aanvaller annex middenvelder hoopt zichzelf weer in de kijker te spelen bij de Duitse ploeg.

Schmidt flikte eerder een zelfde soort kunstje bij PSV, toen hij Mario Götze naar het Philips Stadion wilde halen. Ook hij wilde zich destijds weer in de kijker van de nationale ploeg spelen na een periode waarin hij zijn 'toplevel' niet wist te halen. Hij maakte deze zomer na twee seizoenen in Eindhoven de overstap naar Eintracht Frankfurt, terwijl hij ook aan Benfica gelinkt werd. Nu heeft de Duitse trainer alsnog een landgenoot mogen verwelkomen.

Jan Vertonghen

Jan Vertonghen staat juist op het punt om Lissabon te verlaten. De verdediger was bij Benfica op het tweede plan van Schmidt terecht gekomen en gaat daarom de overstap maken naar België. Bij Anderlecht kan hij een tweejarig contract ondertekenen. In Brussel moet hij onder andere de concurrentiestrijd aangaan met Wesley Hoedt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen