Feyenoordfans niet welkom: Rome is fontein-incident niet vergeten

1 september 2022, 21:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-supporters die zin hadden in een reisje naar Rome hebben pech. De fans uit Rotterdam zijn niet welkom in de Italiaanse hoofdstad als de ploeg van Arne Slot het in de Europa League opneemt tegen Lazio. Dat heeft te maken met incidenten in 2015, toen fans de beroemde Barcaccia-fontein vernielden.

Lazio mag geen kaarten verkopen voor het uitvak als Feyenoord op bezoek komt, zo heeft het stadsbestuur besloten. Die beslissing is gemaakt 'om de stad voor mogelijke onrust te behoeden'. Donderdag 8 september staat het duel op de planning, maar daar zullen dus geen Feyenoordfans bij aanwezig zijn.

In 2015 haalde een deel van de achterban de woede op de hals van de Italianen door een iconische fontein in het stadscentrum te vernielen. Een deel werd afgebroken en in de fontein werden flessen drank gegooid. Om de beroemde Barcaccia-fontein te restaureren, moest bijna anderhalf miljoen euro betaald worden.

In de Italiaanse hoofdstad is men het incident nog niet vergeten, waardoor Slot het moet doen zonder steun van de supporters. Toen Feyenoord vorig seizoen de finale van de Conference League haalde en AS Roma in de finale te sterk bleek, refereerde die Italiaanse club al aan het incident in 2015 met een tweet.

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi toch! Net als Halsema heeft gedaan en Aboutaleb in het verleden, niet gedragen is niet meer welkom de eerstvolgende keer.

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi zo, aanpakken dat schorem dat zich supporter noemt. Het is altijd wat met dat tuig.

Martijn35
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig klaag jij hier op de site al voor velen!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prima ,Ik hoop dat je net zo n grote muil hebt als het om jou cluppie gaat.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Andersom dan ook maar, dat is zo eerlijk en ook om reacties te voorkomen. Goed Ahmed Aboutaleb is nu eenmaal geen goede Burgemeester. Bram Peper was dat wel.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat niet om eerlijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen