Van der Sar geeft tekst en uitleg over 'haken en ogen' bij Ocampos

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 september 2022 – Edwin van der Sar heeft tekst en uitleg gegeven over de beslissing van Ajax om afscheid te nemen van Antony. Hoewel trainer Alfred Schreuder duidelijk uitsprak dat hij de Braziliaan wilde behouden, besloten de Amsterdammers om hem voor honderd miljoen euro te laten gaan naar Manchester United. "Voetbal moet op nummer één staan, maar uiteindelijk is een voetbalclub ook een bedrijf", verklaart de algemeen directeur.

Van der Sar geeft tekst en uitleg over 'haken en ogen' bij Ocampos

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Op Ajax TV blikt Van der Sar terug op een bewogen periode. "Je praat met elkaar over de ambities van de club, maar dan zie je ook de bedragen die geboden worden", doelde de voormalig keeper op de enorme zilvervloot die Ajax kon binnenhalen met het verkopen van Antony: 100 miljoen euro. Dat de Braziliaan daar zelf ook een hoofdrol in speelde door niet langer te trainen, schoot net als bij Schreuder ook bij Van der Sar in het verkeerde keelgat.

"Dat moet je afkeuren, ten strengste. De jongens zijn bezig met het leveren van een teamprestatie. Dat doe je met 22 spelers en dan kun je geen spelers bij gebruiken die recalcitrant gedrag vertonen", erkende Van der Sar, die de boosheid bij Schreuder begrijpt. "Een trainer wil op zondag winnen. Het is logisch dat hij en Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra het elftal bij elkaar willen houden. In die perfecte wereld leven we helaas niet en zeker niet als Nederland", doelde hij op de grote financiële verschillen met Engeland. "Maar we denken dat we op een goede manier tot een slotstuk zijn gekomen."

Lees ookAjax voorkwam naast Alvarez en Kudus nóg een uitgaande transfer

Transfer Ocampos
Daarbij doelt hij op het halen van Lucas Ocampos als vervanger van de Braziliaan. Voor een permanente koop kreeg Ajax geen toestemming van de rvc, maar via een huurdeal kwam het alsnog rond. "Hij is een sterke speler, met agressiviteit. Hij gaat het op een andere manier invullen dan Antony", aldus Van der Sar, die als een boer met kiespijn vertelde over de problematiek die het binnen Ajax gaf. "Het had inderdaad wat haken en ogen en wat late nachten."

Dat de transfermarkt een dag langer open was in het buitenland ten opzichte van Nederland, maakte het moeilijker voor Ajax, erkende Van der Sar, wiens eigen rol wel iets groter was dan de afgelopen jaren. De komst van Steven Bergwijn is volgens de directeur de mooiste deal van de window, maar ook de rentree van Brian Brobbey was bijzonder. "Het kwartje is gevallen bij hem. In een interview recentelijk noemde hij alle punten op waarom wij hem een jaar eerder wilden houden en toen hebben we hem ook een goed contract aangeboden."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd