Schreuder bespreekt aanwinst met 'DNA van een Ajax-speler'

3 september 2022, 12:34

Alfred Schreuder kijkt met een tevreden gevoel terug op de afgelopen transferperiode. Ajax raakte met onder meer Antony, Lisandro Martínez en Ryan Gravenberch enkele grote namen kwijt, maar haalde daar onder anderen Steven Bergwijn, Calvin Bassey en Lucas Ocampos voor terug.

Het was een drukke transferzomer voor Ajax, erkent Schreuder in een interview met het clubkanaal van de Amsterdammers. "Het is lang geleden dat er zoveel gebeurd is", zegt hij. "Al met al kunnen we terugkijken op een goede transferperiode voor Ajax. Mensen binnen de club hebben enorm hard gewerkt om het voor elkaar te krijgen. Ik denk dat er gewoon een heel goed team staat. We hebben kwaliteit binnengehaald."

Ajax trok deze week met Ocampos en Florian Grillitsch nog twee nieuwe spelers aan. "Ocampos geeft ons power, kracht en snelheid. Hij is Argentijns international en fysiek een hele sterke speler", vertelt de trainer, die Grillitsch nog kent van zijn periode bij Hoffenheim. "Florian heeft het DNA van een Ajax-speler. Een hele sierlijke speler met een goede techniek en uitstekend inzicht."

Het liefst had Schreuder zijn selectie eerder rond gehad, Dat Ajax met Antony zo laat in de zomer nog een belangrijke speler kwijtraakte, bevalt de trainer allerminst. "Ik vind het niet goed voor de clubs dat er zo'n lange window is. Trainers willen hun selecties veel eerder op orde hebben. Maar iedere club heeft daar mee te maken. Ik denk dat we goed gehandeld hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen