Chelsea pakte niet door bij PSV: "Het was een complex einde"

3 september 2022, 15:55

PSV had aan het einde van de transferperiode zomaar nog afscheid kunnen nemen van Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré. De sterkhouders van de Eindhovenaren konden de stap naar de Premier League maken, maar vanuit Engeland werd niet echt doorgepakt. Dat vertelt technisch manager John de Jong via de clubkanalen.

"Als er op het einde nog clubs komen voor in dit geval Gakpo en Sangaré, dan wordt het een complex eind van een mooie transferwindow", aldus De Jong. "Maar we zijn er goed uitgekomen. Op de een na laatste dag meldde Chelsea zich ineens met interesse voor Sangaré. Met de concrete interesse in Gakpo werden het nog twee spannende dagen. Uiteindelijk moesten wij de beste beslissing nemen voor de club. Dat is niet altijd gemakkelijk."

De slotdag van de transferperiode was behoorlijk hectisch voor De Jong. "Uiteindelijk werd Chelsea niet concreet voor Sangaré en ebde het weer weg. Voor Gakpo was het natuurlijk een lange window. Manchester United had zich op het begin al gemeld, maar dat duurde lang. We hebben gesprekken gevoerd, maar ook dit ebde weg. Toen kwamen er andere clubs uit de Premier League en dan wordt het spannend. Er is geen officieel bod op tafel gekomen waar we hem voor wilden laten gaan."

PSV haalde zelf onder meer Luuk de Jong, Xavi Simons, Guus Til en Walter Benítez naar het Philips Stadion. Na vier wedstrijden is de club nog altijd zonder puntenverlies in de Eredivisie. "We moesten vroeg beginnen en hebben het meeste tijdens de voorbereiding al gedaan. We hebben jong talent en ervaring toegevoegd aan de selectie. Ook zijn er jongens vanuit de opleiding doorgeschoven. Ik ben blij hoe het geëindigd is. Met deze groep kunnen we voor onze sportieve ambities kunnen gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen