Chelsea knokt zich naar zege; dubbele gevoelens bij Sinisterra

3 september 2022, 18:01

Chelsea heeft zaterdagmiddag drie belangrijke punten gepakt in de Premier League. De ploeg van manager Thomas Tuchel moest op Stamford Bridge diep gaan tegen stadgenoot West Ham United, dat uiteindelijk met 2-1 werd verslagen. In Londen liet ook Luis Sinisterra van zich horen.

Chelsea - West Ham United 2-1

De start van het seizoen van Chelsea is niet bepaald denderend te noemen en ook tegen West Ham leek het mis te gaan voor de manschappen van Tuchel. Na een doelpuntloze eerste helft opende Michail Antonio de score namens The Hammers. Chelsea moest in het laatste kwartier alles op alles zetten en draaide de achterstand om. Ben Chilwell verzorgde de gelijkmaker en Kai Havertz maakte er daarna 2-1 voor The Blues van. In de slotfase leek West Ham alsnog met een puntje weg te gaan, maar dat ging niet door. Een treffer van Maxwel Cornet werd afgekeurd.

Tottenham Hotspur - Fulham 2-1

Arsenal is de enige club nog puntenverlies in de Premier League, maar aartsrivaal Tottenham Hotspur blijft de koploper achtervolgen. De ploeg van manager Antonio Conte won zaterdagmiddag vrij eenvoudig van stadgenoot Fulham, dat met een 2-0 nederlaag terug naar huis ging. De gasten, met ex-Ajacied Kenny Tete in de basis, hielden het tot de veertigste minuut vol. Toen opende Pierre-Emile Højbjerg de score namens The Spurs. Doelpuntenmachine Harry Kane maakte er na de thee 2-0 van. Fulham deed via Aleksandar Mitrovic nog wat terug, maar die treffer kwam te laat.

Brentford - Leeds United 5-2

Luis Siniserra zal met een dubbel gevoel terugkijken op het bezoekje aan Brentford. In Londen begon de ex-Feyenoorder slecht en veroorzaakte hij een strafschop. Die werd benut door Ivan Toney, de grote man aan de zijde van The thuisploeg. Toney was namelijk ook goed voor de 2-0, maar Sinisterra deed vlak voor rust nog iets terug namens Leeds. De bezoekers hadden daar echter weinig aan. Toney maakte in de tweede helft zijn hattrick compleet en zag Marc Roca nog spanning brengen. Bryan Mbeumo en Yoane Wissa lieten Brentford uitlopen naar 5-2.