Ten Hag legt reserverol Ronaldo uit: "Ben zijn vriend en zijn leraar"

4 september 2022, 08:41

Erik ten Hag is voor het eerst uitgebreid ingegaan op de situatie van Cristiano Ronaldo. De absolute superster zit momenteel op de bank bij Manchester United en bleef anders dan werd aangenomen gewoon bij The Red Devils in deze transferwindow. Volgens de Nederlandse coach er nog gewoon perspectief voor de Portugees.

"Hij is gebleven en dat is al wat we hadden gezegd", zei Ten Hag tegenover The Athletic over Ronaldo, met wie hij naar eigen zeggen graag wilde blijven samenwerken. "Het is nog vroeg in het seizoen en we hebben een selectie met meer dan elf basisspelers en dat is wat je nu ziet. Maar spelers die nu op de bank zitten, die kunnen over één, twee of drie weken gewoon spelen."

Doordat Ronaldo de voorbereiding miste en ongelukkig aan het seizoen begon als basisklant, raakte hij op de bank. Sindsdien is Manchester United gaan winnen en viel de routinier alleen nog in. Ten Hag heeft wel veel contact met zijn pupil. "Soms ben ik zijn vriend, soms ben ik zijn leraar. Dat hangt van de situatie. Maar zoals we allemaal weten heeft hij de voorbereiding gemist en dat is niet wat je kunt missen."

Lees ook: Ten Hag over mogelijk debuut Antony: "Dat moeten we aankijken"

Ook de manier van spelen van The Red Devils heeft invloed op de speeltijd voor Ronaldo. "We hebben een basis, een vaste manier van spelen en die is anders dan in vergelijking met vorig seizoen. Zijn speeltijd hangt af van de eisen, de samenwerking en het vereist een bepaalde positionering, binnen en buiten je positie en vereist ook een bepaalde fitheid."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is wel weer feest hier voor de dames van lichte zeden...

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten Hag heeft het altijd over fitheid als het over Ronaldo gaat. Wat is er met CR7 aan de hand. Dat is normaal gesproken de fitste speler van iedereen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen