Feyenoord krijgt goed nieuws uit de ziekenboeg richting Lazio

4 september 2022, 09:54   Bijgewerkt: 5 september 2022, 09:42

Feyenoord won zaterdagavond na een vroege 2-0 achterstand toch met 3-4 van Go Ahead Eagles. Komende donderdag gaat het Europese avontuur weer van start, als de Rotterdammers het in de groepsfase van de Europa League in Rome opnemen tegen Lazio. In Deventer gebruikte trainer Arne Slot het maximaal toegestane aantal van vijf wissels. Zo gingen tweevoudig doelpuntenmaker Danilo en rechtsback Marcus Pedersen met klachten naar de kant.

Danilo lijkt in Rome gewoon te kunnen spelen, zijn wissel was volgens Slot het gevolg van zijn inspanningen zonder bal. "Wat ik vandaag belangrijk vond is dat hij vandaag de tegenstander, zolang hij in het veld stond, aan het afjagen was. Dat kostte hem zoveel kracht dat hij uiteindelijk ook met kramp van het veld af moest", sprak de oefenmeester na de wedstrijd tegenover de NOS. Zelf gaf de spits ook aan dat het slecht kramp was en dat het niets was om zorgen over te hebben. Ook Dávid Hancko werd gewisseld met klachten aan zijn bovenbeen: ook bij hem lijkt de schade mee te vallen. 

Blessure Pedersen

Voor rechtsback Marcus Pedersen wordt pas later deze week duidelijk of hij minuten kan maken in Rome. De rechtsback verdraaide in de eerste helft zijn knie. Toen hij dit er in de rust uit wilde fietsen kreeg hij de trappers van de hometrainer niet rondgedraaid, dus werd hij vervangen door de op Varkenoord opgeleide Mimeirhel Benita. Lutsharel Geertruida, die ook aan de rechterkant uit de voeten kan, ontbrak tegen Go Ahead wegens ziekte. Ook voor hem is het afwachten of hij kan spelen. 

Slot zag nog wel enige verbeterpunten, maar was tevens lovend over Benita: "Hij schatte één of twee keer een situatie niet goed in, maar hij was wel bereid om heel hard te werken, gooide zich voor ballen, en heeft het aan de bal uitstekend gedaan." De oefenmeester zal dan ook hopen dat Pedersen of Geertruida voor donderdag in ieder geval weer beschikbaar is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen