RKC toont veerkracht tegen Excelsior en boekt eerste overwinning

4 september 2022, 14:21   Bijgewerkt: 4 september 2022, 15:47

In een vermakelijk duel heeft RKC Waalwijk eindelijk de eerste overwinning van het seizoen binnengesleept. Excelsior werd met maar liefst 5-2 verslagen, waar de Waalwijkers bij rust nog met 1-2 achter stonden. Het was een wedstrijd vol doelpunten uit standaardsituaties en voorzetten, met een extra smetje voor Excelsior door het vroege uitvallen van Marouan Azarkan met een ogenschijnlijk zware blessure.

De wedstrijd begon echter met een smetje, toen Azarkan al na twee minuten met een knieblessure van het veld moest. Het smetje werd ruim tien minuten later omgezet tot gejuich, toen zijn vervanger, Julian Baas, de openingstreffer fraai binnenschoot uit een uitstekende voorzet van Nathan Tjoe-a-On: 0-1. Excelsior kon de voorsprong niet vasthouden toen ze opnieuw een treffer moesten incasseren uit een hoekschop. Shawn Adewoye maakte hiermee zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

Daarna zetten de Waalwijkers door, op zoek naar nog een treffer. En die kwam er, toen Illiass Bel Hassani een voorzet afleverde die door invaller Julian Lobete teruggelegd kon worden, waarna Thierry Lutonda de bal genadeloos via de lat tegen de touwen joeg: 3-2. Hierna bleef het RKC dat zocht naar meer. In de slotminuten voegde Anita nog een treffer toe, waar het opnieuw uit een slecht verdedigde hoekschop was en één van de kleinste mannen van het veld mocht binnenkoppen. In de blessuretijd kopte Michiel Kramer ook nog de 5-2 binnen uit een voorzet van Julen Lobete. Zo sleepte RKC Waalwijk de eerste driepunter van het seizoen binnen, en hoe! Het zal de ploeg vertrouwen geven met het oog op de uitwedstrijd tegen PSV van volgend weekend. Excelsior zal de komende week waarschijnlijk flink gaan trainen op het verdedigen van hoekschoppen.

Opstellingen en beoordelingen:*

RKC Waalwijk: Vaessen 6; Lelleveld 6.5, Gaari 5 (55. Bakari 6), Adewoye 7, Van den Buijs 6, Lutonda 7; Bel Hassani 7 (77. Oukili -), Anita 6.5 (83. Augustijns -), Clement 7 (83. Felida -); Kramer 6.5, Jozefzoon 5 (45. Lobete 6).

Excelsior: Van Gassel 5; Horemans 5.5, Nieuwpoort 6, El Yaakoubi 6, Tjoe-a-On 6, Fein 6 (68. Eijgenraam 6), Goudmijn 5.5, Ayoub 5.5 (67. Lamprou 6); Azarkan 6 (6. Baas 7), Van Duinen 5 (67. Eyongo 6), Driouech 5.5.

Man of the Match: Pelle Clement

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.