Vitesse ontsnapt uit gevarenzone met eerste zege van het seizoen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

4 september 2022 – Vitesse heeft zijn eerste overwinning geboekt op bezoek bij FC Groningen door met 0-1 te winnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Matus Bero. Daardoor klimmen de Arnhemmers naar de veertiende plaats in de Eredivisie. 

Vitesse ontsnapt uit gevarenzone met eerste zege van het seizoen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Beide ploegen waren niet al te best aan het Eredivisieseizoen begonnen. De Groningers wisten slechts vijf punten te pakken in de eerste vier wedstrijden. De ploeg uit Arnhem startte het seizoen nog slechter. De ploeg van Thomas Letsch behaalde slechts één punt en stond voor deze wedstrijd op een teleurstellende zestiende plaats. 

De wedstrijd begon levendig in een zonovergoten Euroborg met kansen aan beide kanten. In de twaalfde minuut leek Vitesse op 0-1 te komen nadat de 18-jarige Kroaat Grabiel Vidovic zijn eerste Eredivisiedoelpunt tegen de touwen schoot. De goal werd door de VAR echter afgekeurd vanwege buitenspel. Ook FC Groningen kreeg een aantal kansen van de voet van de matig spelende Paulos Abraham. De Zweed kon echter niet echt gevaarlijk worden voor het doel van Daan Reiziger.

Hoewel Vitesse dus licht de overhand had in openingsfase, wist de uitploeg dit niet om te zetten in een voorsprong. In het vervolg van de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht en waren er bijna geen gevaarlijke meer voor beide doelen. De spelers zochten de kleedkamers weer op met een 0-0 ruststand. 

Ook in de tweede helft hadden beide ploegen veel moeite met het creëren van kansen. Vitesse was nog het dichtst bij de openingstreffer met een harde kopbal van verdediger Enzo Cornelisse. Laros Duarte stond echter goed op te letten en haalde de bal van de lijn.

De Arnhemmers kwamen in de slotfase steeds dichter in de buurt van het doel van Michael Verrips. Dit leidde in de 77e minuut tot de bevrijdende openingstreffer van aanvoerder Matus Bero. De Sloveen plaatste de bal met gevoel langs een kansloze Verrips in de verre hoek: 0-1. Na het doelpunt lukte het de thuisploeg niet om gevaarlijk te worden voor het Arnhemse doel waardoor het slotoffensief uit bleef. Ook Vitesse verzuimde een aantal keer om de wedstrijd op slot te gooien, waarna de wedstrijd eindigde in een krappe maar terechte 0-1 overwinning voor de ploeg van Letsch. 

Door de eerste overwinning van het seizoen klimt Vitesse naar de veertiende positie. FC Groningen blijft steken op de twaalfde positie en kan zich volgende week revancheren op bezoek bij Cambuur Leeuwarden.

Opstellingen en beoordelingen*:
FC Groningen:
Verrips 7; Kasanwirjo 6.5; Balker 6.5 (80. Sverko -); Wierik 6; Määttä 6 (46. Van Gelderen 6) ; Pelupessy 6.5; Duarte 6.5; Suslov 6 (69. Valente 6); Ngonge 6.5 (69. Irandust 6); Abraham 5.5 (46. Kalley 6); Krüger 5.5.

Vitesse: Reiziger 7.5; Meulensteen 7.5; Cornelisse 7; Flamingo 7; Wittek 7.5; Tronstad 7.5; Bero 8; Kozlowski 7 (82. Yapi -); Arcus 8.5; Vidovic 6 (69. Manhoef 7); Bialek 7.

Man of the Match: Matus Bero

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd