Schreuder en Schreuder bovenaan: "We zijn in zekere zin ouderwets"

6 september 2022, 13:17   Bijgewerkt: 6 september 2022, 13:43

Twee broers, die beiden bovenaan staan. Dick Schreuder is met PEC Zwolle de nummer één in de Keuken Kampioen Divisie, Alfred Schreuder bezet de eerste plaats in de Eredivisie met Ajax. De twee werken op een ander niveau, maar lijken als trainers veel op elkaar. Dat zegt de oefenmeester van de Amsterdammers.

"We zijn in zekere zin ouderwets. We houden allebei van duidelijkheid, van een directe wijze van communiceren met spelers", aldus de trainer in gesprek met de Volkskrant. "Ik ben megatrots op Dick. Hij heeft altijd geduld gehouden, hoe moeilijk dat ook was. Hij is vier keer afgewezen voor de hoogste trainerscursus van de KNVB. Dat was nogal kortzichtig van de bond, in mijn ogen. Gelukkig is hij een harde werker, een vechter ook."

Dick Schreuder stapte afgelopen seizoen in bij PEC Zwolle, dat door velen al dood en begraven was. De eindverantwoordelijk kon de club reanimeren, eindigde gezien over de tweede seizoenshelft zelfs in het linkerrijtje, maar het was net niet genoeg om degradatie te ontlopen. Ondanks de teleurstellende afloop kreeg de trainer de complimenten. Onder andere Fortuna Sittard wilde hem inlijven, maar hij besloot om de ploeg uit Overijssel trouw te blijven.

Dat hij en zijn broer nu beide bovenaan staan, noemt hij 'een prachtige samenloop'. "Verder is het een momentopname. Als vakman kijk ik vooral naar de langere termijn", aldus Dick Schreuder, die ook voor zijn eigen carrière wel een doel heeft. "Iedere Nederlandse trainer wil een keer trainer zijn van Ajax, Feyenoord of PSV. Als het lukt om daar te werken, heb je toch iets goed gedaan. Dan mag je laten zien hoe lang je het op dat niveau kunt volhouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen