Dembélé wijst naar Xavi en Memphis: "Maakt ons alleen maar beter"

6 september 2022, 13:15

Ousmane Dembélé werd maandenlang gelinkt aan een transfervrij vertrek bij FC Barcelona, maar de aanvaller besloot uiteindelijk om toch te verlengen in Camp Nou. Die beslissing kan niet los worden gezien van trainer Xavi. De Franse buitenspeler is lovend over de oefenmeester, die meteen het vertrouwen in hem uitsprak toen hij aangesteld werd.

"Sinds Xavi arriveerde heb ik mijn beste moment beleefd bij Barça", vertelt de aanvaller in gesprek met El Mundo Deportivo. "Ik heb altijd tegen de trainer gezegd dat ik wilde blijven, ondanks de moeilijke onderhandelingen. Uiteindelijk is dat ook gelukt. Ik heb alleen met deze club gesproken, ondanks alle geruchten. Onderhandelingen horen nou eenmaal bij het voetbal, maar ik heb me volledig kunnen focussen op het voetballen. Ik heb nooit getwijfeld dat het niet ging lukken."

De aanvaller werd door FC Barcelona gekocht voor honderdveertig miljoen euro. Destijds maakte hij furore onder Thomas Tuchel. De aanvaller stelt dat hij met Xavi weer zo'n goede klik heeft. "Hij is eerlijk en probeert me veel te helpen. Dat maakt me blij. Ik hou van trainers die er niet omheen praten, die de waarheid vertellen. Ik weet bij hem precies wat ik moet verbeteren", aldus de pijlsnelle aanvaller, die afgelopen seizoen dertien assists gaf. Dit jaar moet hij de ballen voorgeven op Robert Lewandowski. Ook Raphinha kwam nog om de voorhoede te versterken.

"Vorig jaar was erg moeilijk, er waren veel blessures en de beste speler ter wereld vertrok. Het is normaal dat het een moeizaam jaar was, er waren veel veranderingen en er waren veel jonge spelers... Dit jaar is er hard gewerkt om een zeer competitieve ploeg te maken en ik denk dat we titels gaan winnen", aldus Dembélé, die ziet dat de bank ook behoorlijk sterk is. Onder andere Memphis Depay en Ferran Torres zitten daar. "Er zijn heel veel goede aanvallers, waaronder Depay. Die concurrentie maakt ons alleen maar beter."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen