Xavi heeft goed nieuws voor Oranje in aanloop naar CL-opening

7 september 2022, 16:48

Xavi is van plan om de komende weken meer door te gaan wisselen bij FC Barcelona. Dat lijkt goed nieuws voor de Nederlanders binnen de selectie van de Catalanen. Frenkie de Jong en Memphis Depay zullen dan ook hopen op meer speeltijd in het shirt van Barcelona.

Tot nu toe speelde Memphis nog niet in officiële wedstrijden, terwijl De Jong genoegen moest nemen met invalbeurten. Daar lijkt de komende tijd verandering in te gaan komen, zo liet Xavi dinsdagmiddag weten op een persconferentie. Barcelona heeft een druk schema met onder meer wedstrijden in LaLiga, de Champions League en de Copa del Rey. "Onze spelers hebben natuurlijk ook rust nodig. Gelukkig hebben we een grote selectie."

Barcelona begint woensdagavond aan de groepsfase van de Champions League met een thuiswedstrijd tegen het Tsjechische Viktoria Plzen. "Als ik niet zou dromen van het winnen van de Champions League, dan zou ik thuis blijven. Maar we moeten ook realistich zijn, de club heeft deze prijs al sinds 2015 niet meer gewonnen. Daarnaast speelden we vorig seizoen in de Europa League. Dat betekent dat we nederig moeten blijven."

Wedstrijdselectie

Dinsdag werd ook bekend dat Xavi zowel De Jong als Memhpis heeft opgenomen in de wedstrijdselectie voor het treffen met Plzen. "We zullen ons van onze beste kant willen laten zien tijdens de Champions League. Natuurlijk zijn er veel geweldige teams en kan er slechts een iemand winnen. Wij gaan er alles aan doen om de finale te bereiken en degene te zijn die zal winnen." Barcelona en Plzen trappen woensdag om 21.00 uur af in het Camp Nou.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen