Jonker zag bui al hangen: "Moed zakte beetje in de schoenen"

6 september 2022, 23:50

Andries Jonker is trots op de Oranje Leeuwinnen, die zich dinsdagavond verzekerde van deelname aan het WK. Gemakkelijk ging dat echter niet tegen directe concurrent IJsland. Diep in blessuretijd was het invaller Esmee Brugts die Stadion Galgenwaard liet ontploffen.

"Je ziet dat het elftal prima speelt", vertelde bondscoach Jonker na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "We creërden kans op kans. In de tweede helft waren het toch minder grote kansen, al weet ik niet hoe die ene bal op de paal ging. Uiteindelijk zag het er toch naar uit dat het ondanks alles niet ging lukken. Als ie dan toch nog valt, beter kan niet."

Jonker zat diep in de tweede helft met zijn gedachten al een beetje bij de play-offs. "Dat was ook het gevoel. Aan de ene kant had ik het gevoel dat die bal er wel een keer iets moest gaan. Aan de andere kant dacht ik vast dat we het dan maar in de play-offs moesten doen. Ik was sowieso overtuigd van kwalifatie. Maar langzamerhand zakte ook bij mij de moed wel een beetje in de schoenen."

Lees ook: Leeuwinnen pakken WK-ticket dankzij 'lucky goal' in blessuretijd

De Leeuwinnen moesten in Utrecht winnen van concurrent IJsland, dat voorafgaand aan de laatste wedstrijd op de eerste plek stond. Door de late treffer van Brugts zijn de dames uit IJsland veroordeeld tot de play-offs. De ploeg van Jonker kan zich gaan voorbereiden op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, dat in de zomer van 2023 plaatsvindt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen