Malacia geniet van entree bij United: "Natuurlijk was dat zwaar"

7 september 2022, 14:30

Tyrell Malacia heeft zich tijdens zijn eerste periode bij Manchester United direct geliefd gemaakt. De linksback kwam voor vijftien miljoen euro over van Feyenoord en heeft zich inmiddels al in de basis geknokt. De international van Oranje vond deze zomer dat hij toe was aan een nieuwe stap.

Malacia leek hard op weg naar Olympique Lyon, maar daar stak United uiteindelijk een stokje voor. De grootmacht uit Manchester deed snel zaken met Feyenoord. "Natuurlijk was het zwaar voor mij om Feyenoord achter me te laten", vertelt Malacia op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik was daar toen ik acht was begonnen en ben inmiddels al 23. Maar voor mijn gevoel was ik toe aan een nieuwe stap en die heb ik gemaakt."

De 23-jarige Rotterdam wordt in Engeland geroemd om zijn speelstijl, die hem ook regelmatig op de helft van de tegenstander brengt. "Maar eerst moet ik verdedigen, dat is het belangrijkste en daarom staan wij in de achterhoede. Daarna mogen we denken aan aanvallen, dat is nou eenmaal zou vandaag de dag. Ik wil dan graag veel energie brengen, want ik houd van aanvaller. Maar ook verdedigen kan ik goed."

Premier League

Na een zwakke start is United met basisklant Malacia weer helemaal terug in de race in de Premier League. "Dit is wat ik graag wilde bereiken. Ik heb altijd gezegd dat ik ooit in de Premier League wilde voetballen. In mijn ogen is dit de beste competitie ter wereld en ik wist vroeger al dat ik er ooit zou spelen. Old Trafford is echt geweldig. De supporters, het veld, echt alles. Om hier te voetballen is gewoon fantastisch."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ronaldvanderelburg07
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik geniet van dat manneke met die tandjes vol gif de duels in. Ik gun het hem van harte.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen