Talenten Ajax geven voorbeeld en leggen Rangers over de knie

7 september 2022, 17:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax U18 is woensdagmiddag uitstekend begonnen aan de groepsfase van de UEFA Youth League. De ploeg van trainer Frank Peereboom wist Rangers FC op sportcomplex De Toekomst met 2-1 te verslaan. Alle doelpunten vielen in Amsterdam al in de eerste helft.

De thuisploeg schoot uit de startblokken voor eigen publiek en stond na een half uur al op een comfortabele 2-0 voorsprong. In de twaalfde minuut werd de score geopend door Skye Vink, de zoon van oud-Ajacied Marciano Vink. Hij liep een uitstekende voorzet van Chahine van Bohemen van dichtbij binnen. Daarmee was de koek nog niet op voor Ajax, dat snel op 2-0 kwam.

Bekijk ook: Ajax warmt fans vast op voor CL-start met fraaie video

De Belgische middenvelder Stanis Idumbo Muzambo was er na een uitstekende aanval als de kippen bij om de tweede treffer binnen te schuiven. Rangers knokte zich echter terug in de wedstrijd en maakte via Lewis MacKinnon nog voor de rust de aansluitingstreffer. In de tweede helft kreeg Ajax mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar daar slaagde de gastheer niet in.

Champions League

De 2-1 overwinning werd over de streep getrokken en dus is het juiste voorbeeld gegeven aan de hoofdmacht. De ploeg van trainer Alfred Schreuder moet later vandaag (18.45 uur) namelijk in groep A van de Champions League zien af te rekenen met Rangers FC. Daarna wachten ook nog ontmoetingen met Liverpool en SSC Napoli. Dat zijn dezelfde tegenstanders als voor de U18.