Tuchel verknalde relatie met mening over 'sfeerverpester' Ronaldo

7 september 2022, 18:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er komen steeds meer details naar buiten over het ontslag van Thomas Tuchel bij Chelsea. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde BILD-journalist Christian Falk onderhield de Duitse trainer een slechte relatie met clubeigenaar Todd Boehly. Dat had mede te maken met hun verschillende visie op de komst van Cristiano Ronaldo.

Ronaldo wilde Manchester United deze verlaten en werd door zaakwaarnemer Jorge Mendes bij verschillende clubs aangeboden. Eén daarvan was Chelsea. Boehly zag de komst van de Portugese superster wel zitten, maar Tuchel niet. "Hij zal de sfeer in de kleedkamer vernietigen", zou Tuchel als argument hebben gebruikt om de komst van Ronaldo tegen te houden.

Tuchel werd deze woensdag op straat gezet door Boehly. De Duitse trainer was volgens Falk 'verrast en geschokt'. De Amerikaanse eigenaar zou Tuchel hebben gezegd dat Chelsea 'een nieuwe start' wil maken. Naar verluidt is Brighton & Hove Albion-trainer Graham Potter de topkandidaat om Tuchel op te volgen.

Oprotpremie

Chelsea is Tuchel een riante ontslagvergoeding verschuldigd. Volgens diverse media krijgt de Duitse oefenmeester een oprotpremie van 15 miljoen euro mee. Zijn technische staf, die eveneens is ontslagen, mag 2,3 miljoen euro verdelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen