Opstelling Barcelona: Frenkie terug in basis, Memphis wissel

7 september 2022, 22:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong heeft zijn basisplaats bij FC Barcelona in ieder geval voor een avondje terug. De 25-jarige middenvelder mag in het thuisduel met Viktoria Plzen starten van trainer Xavi Hérnandez. De Jong vormt tegen de Tsjechen met Franck Kessié en Pedri het middenveld van de Spaanse topclub. In tegenstelling tot De Jong moet Memphis het duel vanaf de bank beginnen.

De plaats bij de eerste elf is een kleine opsteker, aangezien Xavi De Jong in de afgelopen competitiewedstrijden  slechts als invaller minuten gunde. In de laatste twee wedstrijden, de overwinningen tegen Real Valladolid (thuis, 4-0) en Sevilla (uit, 0-3) kreeg hij telkens slechts een klein halfuurtje om het ongelijk van zijn trainer te bewijzen. Sergio Busquets, Pedri en Gavi kregen in beide wedstrijden de voorkeur op het middenveld.

De laatste basisplaats van De Jong dateert alweer van 21 augustus, toen de Catalanen op bezoek gingen bij Real Sociedad. In die met 1-4 gewonnen uitwedstrijd werd hij vijf minuten voor het einde afgelost door Sergi Roberto, die vanavond tegen Plzen de voorkeur krijgt als rechtsback.

Wisselingen

Het lijkt erop dat Xavi vanavond wel meer spelers de kans geeft die normaal niet tot de eerste elf behoren. Zo is ook Jordi Alba weer eens opgesteld als linksback, terwijl Ansu Fati het vanaf de aftrap links voorin mag gaan proberen. Zij hadden juist de afgelopen weken Alejandro Baldé en aankoop Raphinha voor zich, maar krijgen nu dus weer eens de gelegenheid zich te laten zien.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen