Wanda Metropolitano ontploft dankzij Griezmann in minuut 101

7 september 2022, 23:24

De wedstrijd tussen Atlético Madrid en FC Porto in de groepsfase van de Champions League is woensdagavond op spectaculaire wijze geëindigd. Na negentig minuten was er nog niet gescoord in Wanda Metropolitano. In de elfde minuut van de blessuretijd groeide Antoine Griezmann uit tot matchwinner door de 2-1 te maken.

Dat er bij het ingaan van de blessuretijd nog geen doelpunten waren gevallen, betekent niet dat er in de eerste negentig minuten van de wedstrijd niets gebeurde. Vroeg in de tweede helft werd een treffer van Koke na ingrijpen van de VAR afgekeurd en in de slotfase ontving Porto-aanvaller Mehdi Taremi zijn tweede gele kaart van de avond.

Met elf tegen tien leek Atlético in de eerste minuut van de blessuretijd de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een aangeraakt schot van Mario Hermoso betekende de Madrileense 1-0. De verdediger vertolkte even later juist een negatieve hoofdrol door in het eigen strafschopgebied hands te maken. De bal werd op de stip gelegd en binnengeschoten door Mateus Uribe.

Zo leek Porto alsnog met een punt huiswaarts te keren. Maar Atlético richtte zich nog één keer op en kreeg loon naar werken. In minuut 101 werd een corner door Axel Witsel doorgekopt richting de tweede paal, waar Griezmann klaarstond om de bal met het hoofd het beslissende zetje te geven.