Ten Hag geeft duidelijke boodschap aan overbodig tweetal

8 september 2022, 18:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag gaat dit seizoen vermoedelijk geen tot amper nog een beroep doen op Phil Jones en Brandon Williams. Het duo is door de Nederlandse coach in elk geval niet ingeschreven voor de Europa League met Manchester United dit seizoen. Op z'n vroegst kan daar pas in het volgende kalenderjaar verandering in komen. 

Daardoor hebben zij vermoedelijk alleen kans om nog in de League Cup in actie te komen voor The Red Devils, omdat speeltijd in de Premier League zonder wedstrijdritme een utopie lijkt. Jones zat door zijn blessures tot dusver ook nog niet met bij de wedstrijdselecties van Ten Hag dit seizoen.

Voor Williams geldt voorlopig nog hetzelfde, ook hij is nog altijd niet wedstrijdfit. De verwachting is wel dat ook hij fit raakt, maar zal ook dan dus in Europa geen speeltijd krijgen. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Norwich City, terwijl Jones ook afgelopen seizoen al weinig speeltijd kreeg. Toch was het geen reden om hem in deze zomer aan een andere club te verhuren.

Lees ookRonaldo en Van de Beek hopen op verlossende woorden van Ten Hag

Talenten Manchester United

Anders dan Jones en Williams heeft Ten Hag wel een flink aantal talenten toegevoegd aan de groep van de Europa League. Radek Vitek, Tyler Fredricson, Zidane Iqbal, Kobbie Mainoo, Shola Shoretire en Charlie McNeill staan op de B-lijst en kunnen allemaal minuten maken in het tweede toernooi van Europa. Dat geldt donderdagvond nog niet voor Antony Martial, zo vertelde Ten Hag voorafgaand aan de ontmoeting met Real Sociedad. "Hij is nog niet klaar voor wedstrijden", aldus de Nederlandse coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen