PSV in 'spagaat' onder Van Nistelrooij: "Dat zegt wel wat"

8 september 2022, 19:07   Bijgewerkt: 9 september 2022, 12:22

De verwachtingen waren hoog aan het begin van het seizoen, maar PSV heeft de goede start van het seizoen geen vervolg kunnen geven. Dat is de mening van Marciano Vink, Kenneth Perez en Pierre van Hooijdonk. De analisten zagen PSV meerdere spelers naar Eindhoven halen en de Johan Cruijff Schaal winnen, maar het enthousiasme lijkt inmiddels alweer getemperd.

De ploeg wist zich namelijk niet te plaatsen voor de Champions League en afgelopen weekend werd in de competitie het eerste puntverlies geleden. "Ze hebben nog nul cleansheets. Dat zegt wel wat. Ze hebben wel meer goals gemaakt dan vorig seizoen, maar het is nog niet heel attractief. Teams voetballen redelijk makkelijk onder de druk van PSV uit", constateert Van Hooijdonk in de studio van ESPN.

Perez kan zich in die woorden vinden. Hij wijst naar de wedstrijd tegen AS Monaco, die ternauwernood gewonnen werd. "Toen was er werklust en stond er een eenheid, ze wilden voor alles gaan. Ondanks dat ze veel minder waren dan de tegenstander bleven ze in de wedstrijd. Dat zag je ook tegen Ajax. Ik had gehoopt dat ze zich vanuit daar zouden ontwikkelen, maar dat is nog niet gebleken. Het dieptepunt was de wedstrijd tegen FC Twente", aldus de Deen, die de Eindhovenaren dit weekend met 2-1 zag verliezen. Vooral voor rust werd de ploeg overlopen.

"Van Nistelrooij is een hele nieuwe trainer, het is niet makkelijk. Hij heeft allemaal ideeën, maar ik zie dat nog niet terugkomen in de wedstrijden", vervolgt Perez. Vink neemt het woord over: "Heeft Van Nistelrooij wel de juiste spelers voor het spel dat hij wil spelen? Ik heb idee dat ze bij PSV in een spagaat zitten. Willen we dominant spelen of reactievoetbal hanteren? Je ziet dat het elftal soms uit elkaar loopt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen