Voormalig international Piet Schrijvers (75) overleden

8 september 2022, 19:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Piet Schrijvers is overleden op 75-jarige leeftijd, maakt Leon ten Voorde van TC Tubantia bekend. De oud-doelman speelde onder andere bij FC Twente, Ajax en PEC. De keeper had een aantal prachtige bijnamen ten tijde van zijn carrière. In Amsterdam werd hij liefkozend de bijnaam 'De beer van de Meer' genoemd, terwijl ze hem in Zwolle 'het lek van PEC' noemden.

De doelman keepte bij FC Twente maar liefst 190 officiële wedstrijden. In Enschede kreeg hij in het seizoen 1971/1972 slechts dertien doelpunten tegen. Dat record staat nog altijd in de boeken. Vorig seizoen leek Ajax lange tijd op weg om dat te verbeteren, maar door problemen in de tweede seizoenshelft lukte dat niet.

In zijn Overijsselse periode werd hij voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. In totaal zou hij daarvoor 46 keer in actie komen. Op de memorabele wereldkampioenschappen van 1974 en 1978 was hij reservedoelman toen Nederland tweede werd. In de zomer van 1974 maakte hij de overstap van Enschede naar Amsterdam. Bij Ajax keepte hij uiteindelijk 269 wedstrijden. Na negen jaar verkaste hij naar PEC, waar hij zijn loopbaan uiteindelijk afsloot in 1985. In 2019 werd bekend dat de voormalig sluitpost Alzheimer had.

Geweldige keeper

"Een geweldige keeper, ietwat wat aan de zware kant, een volle kop", haalde Wim Kieft herinneringen op aan Schrijvers. "Hij was helaas al ziek. Ik vond het echt een geweldige keeper." Tafelgenoot Kees Jansma vulde aan. "Hij was echt een volksman. Een grote mond, maar een klein hartje", aldus de journalist.

Reacties

Alifoeroe79
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ai gecondoleerd aan de nabestaanden. Weer een grootheid die ons heeft verlaten..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen