Frenkie maakt indruk met fraaie statistiek bij FC Barcelona

8 september 2022, 19:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong kreeg door de wisselingen van Xavi woensdagavond weer eens een basisplaats bij FC Barcelona in de Champions League tegen Viktoria Pilsen. De middenvelder scoorde in de Spaanse media positieve kritieken, al kon de Nederlander zijn stempel niet écht drukken. Wel haalde hij één heel fraaie statistiek.

De oud-Ajacied was volgens de cijfers van El Mundo Deportivo namelijk de man op het veld met de meeste gelopen meters achter zijn naam staan in Camp Nou, tijdens de 5-1 zege. Hij kwam tot 11,69 kilometer: een indrukwekkend aantal, al kreeg hij van Xavi wel ook negentig minuten aan speeltijd. Samen met Pedri en Franck Kessié vormde hij het middenveld, al werden die andere twee wel voortijdig naar de kant gehaald.

Jordi Alba, die weer eens de voorkeur kreeg boven Alejandro Baldé, kwam tot 11,52 kilometer, gevolgd door Jules Koundé (11,16), Kessié (11,16) en Robert Lewandowski (10,15). De Poolse spits was niet alleen goed voor een hattrick en ruim tien kilometer aan gelopen meters, ook tikte hij de snelste sprint aan van de Catalaanse grootmacht: hij noteerde een snelheid van 32,71 kilometer per uur.

Lees ook: De avond van Frenkie de Jong: 'Zonder op te vallen missie volbracht'

Uniek was de afstand van Frenkie overigens niet, want afgelopen weekend kwam Gavi met ruim elf kilometer tot een vergelijkbare afstand op het middenveld van de Catalaanse grootmacht. Verder kwam De Jong tot 76 passes, waarvan er negen niet aankwamen bij een tegenstander. Ook kwam hij tot één schot opdoel, twee succesvolel tackles en twee onderscheppingen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Verder kwam De Jong tot 76 passes, waarvan er negen niet aankwamen bij een tegenstander." Als 67 van je passes bij een tegenstander uitkomen heb je best wel een rukwedstrijd gespeeld..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen