Ten Hag heeft keiharde boodschap voor Donny van de Beek

8 september 2022, 20:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag gaat donderdagavond in de Europa League tegen Real Sociedad gedeeltelijk rouleren. De Nederlandse coach heeft een basisplaats ingeruimd voor onder meer Cristiano Ronaldo, Casemiro, Victor Lindöw en aanvoerder Harry Maguire. Donny van de Beek zit opmerkelijk genoeg helemaal niet bij de wedstrijdselectie.

Voor de Portugese aanvaller van Manchester United wordt het zijn debuut in de Europa League. Nooit eerder maakte Ronaldo in de tweede competitie van Europa. Onder meer Lisandro Martinez, Raphael Varane, Marcus Rashford en Scott McTominay krijgen rust van de Nederlandse coach, die Antony opnieuw als rechtsbuiten laat starten.

Lees ook: Ten Hag geeft duidelijke boodschap aan overbodig tweetal

Waarom Van de Beek ontbreekt in de wedstrijdselectie van Manchester United, is onduidelijk. Voor zover bekend heeft de Nederlandse middenvelder geen blessure en was dit misschien juist wel een wedstrijd waarin hij op speeltijd had gerekend. Dat is donderdagavond op Old Trafford in elk geval níet het geval. Anders dan bij de Premier League-duel heeft Ten Hag voor hem namelijk geen ruimte in de wedstrijdselectie. 

Onder meer Martinez, Jadon Sancho en jeugdspelers Tyler Fredricson, Zidane Iqbal en Charlie McNeill zitten anders dan Van de Beek wel op de bank. Ten Hag probeert donderdagavond voor de vijfde maal op rij te winnen met Manchester United, na zeges op achtereenvolgend Liverpool, Southampton, Leicester City en Arsenal.

Opstelling Manchester United: De Gea, Dalot, Maguire, Lindelöf, Malacia, Fred, Casemiro, Eriksen, Antony, Ronaldo, Elanga

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tijdens de transferperiode maar roepen dat hij moest blijven en vervolgens totaal niet gebruiken als het seizoen begonnen is. Weer een half seizoen verloren voor Donny. Tweede keer dat een zaakwaarnemer Donny niet behoed voor deze situatie. Het kan natuurlijk ook zijn dat Donny hier zelf een rol in speelt en simpelweg erg naïef is.

Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De hoeveelste trainer is dit nou die het niet met hem ziet zitten. Hij moet nu toch wel inzien dat Manu te hoog gegrepen is voor hem...zelfs de afgelopen jaren, toen Manu triest speelde. Maar wie weet, koopt ajax ook hem wel terug, het volgende transferperiode. Daar zijn ze in A'dam toch goed in?

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij past gewoon helemaal niet in de Premier League. Mist snelheid, behendigheid en dynamiek. Ik begreep zijn keuze toen al niet. Vind hem veel beter passen in Duitsland of Italië.

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zeer beperkte en veel te trage speler. Misschien AZ of Twente niveau Had bij ajax puur de mazzel dat om hem heen alles klopte Maar hij is geen verschil-maker of een bijter zoals Malacia die snel zijn plek pakte

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen