Ars krijgt ongelijk: buitenlandse coach Fortuna aanstaande

8 september 2022, 21:19   Bijgewerkt: 23 december 2022, 17:50

Fortuna Sittard's technisch manager Sjoerd Ars had de voorkeur voor een Nederlandse coach, maar het heeft er alle schijn van dat die er toch niet gaat komen bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Volgens De Limburger wordt de Spanjaard Julio Velázquez (40) namelijk de opvolger van de recent ontslagen Sjors Ultee.

De oefenmeester heeft momenteel geen club en kan dus direct instappen. Fortuna Sittard heeft sinds het ontslag van Ultee in speelronde drie de opties op een rijtje gezet en sprak onder anderen met Dick Schreuder. De oefenmeester van PEC Zwolle besloot echter bij zijn huidige werkgever te blijven en dus moest Fortuna Sittard verder zoeken en kwam ondanks de voorkeur van Ars dus uit bij een buitenlandse coach.

Volgens het regionale dagblad is de komst van Velázquez in een stroomversnelling geraakt, maar is de verwachting dat hij komend weekend tegen NEC in elk geval nog niet op de bank zal zitten. Tot die tijd zullen Dominik Vergoossen en Jeroen Schepens net als de afgelopen weken de leiding hebben over Fortuna Sittard.

Lees ook: Fortuna Sittard zoekt trainer: "Advocaat zou er best passen"

Verleden Julio Velázquez

De Spaanse oefenmeester heeft een verleden bij Alavés, Marítimo, Victória Setúbal, Udinese, Alcorcón, Real Betis en Villarreal. Ondanks zijn jonge leeftijd had hij al 22 teams onder zijn hoede, vooral ook omdat hij geen verleden als profvoetballer heeft. De laatste periodes bij verschillende clubs waren overigens geen doorslaand succes: de houdini-act om Alavés erin te houden lukte vorig seizoen bijvoorbeeld niet, waarna hij meteen weer vertrok. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zijn er hier geen clubloze trainers meer? Wat moet je met zo'n iemand die zelf geen voetbalachtergrond heeft?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen