Arne Slot laat licht schijnen op opmerkelijk 'penalty-incident'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

9 september 2022 – Arne Slot heeft zijn licht laten schijnen op het opvallende penalty-incident dat donderdagavond plaatsvond in de slotfase van de wedstrijd tussen Lazio en Feyenoord. Orkun Kökcü is bij de Rotterdammers de aangewezen persoon om de strafschoppen te nemen, maar Santiago Giménez eiste de bal op.

Arne Slot laat licht schijnen op opmerkelijk 'penalty-incident'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zo ging de Mexicaanse spits voorbij aan de gemaakte afspraken. "Santi vertelde dat waar hij vandaan komt de strafschoppen voor de nummer 9 van de ploeg zijn'', zegt Slot tegen het Algemeen Dagblad. "Er was een lijstje en daar stond Kökcü op, maar dat heeft hij waarschijnlijk gemist. Het is een voorbeeld van hoe je tegen dingen aanloopt als je een team moet maken van spelers die overal vandaan komen. Ik heb duidelijk gemaakt hoe ik het wil en dat Orkun de man is een blijft, maar ik begrijp ook hoe ze in bepaalde landen tegen dit soort situaties aan kunnen kijken."

Kökcü liet na afloop van de verloren wedstrijd zijn onvrede blijken over de actie van Giménez, die vanaf de strafschopstip zijn tweede van de avond maakte. "Daar werd ik wel een beetje kwaad om. Hij kan scoren, dat weet iedereen en dat is het probleem niet. Maar er zijn regels en je moet respect voor elkaar hebben", vertelde de aanvoerder van Feyenoord voor de camera van ESPN. Giménez zelf gaf toe de situatie verkeerd te hebben ingeschat. "Op ons continent wordt geleerd dat bij een penalty de nummer 9 de bal pakt en hij beslist of hij of een ander de penalty neemt. Hier is het anders", gaf hij aan bij de Mexicaanse tak van FOX Sports.

Bij Feyenoord gaat na de teleurstellende avond in Rome de blik naar komende zondag. Dan staat voor de ploeg van Slot de derby tegen Sparta Rotterdam op het programma. De wedstrijd wordt in De Kuip gespeeld en gaat om 20.00 uur van start.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Feyenoord

  gerelateerd