Tientallen gewonden bij rellen voor wedstrijd tussen Nice en Köln

9 september 2022, 13:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij de rellen voorafgaand aan de wedstrijd tussen OGC Nice en 1. FC Köln zijn donderdagavond 32 mensen gewond raakt. In de Allianz Riviera ging het helemaal mis toen aanhangers van de bezoekers de thuisvakken betraden. Daarop besloot de UEFA de aftrap van het duel uit te stellen.

Voor de wedstrijd drongen gemaskerde aanhangers de gasten uit Duitsland vakken binnen waar fans van Nice zaten. De supportersgroepen gingen elkaar vervolgens te lijf met onder meer stoelen, vuurwerk en ijzeren staven. Volgens persbureau AFP zijn bij de ongeregeldheden 32 gewonden vallen. Daar zouden ook twee politie-agenten en een steward bij zitten. Een van de gewonden ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De politie liet er in Nice vervolgens geen gras over groeien en trommelde 650 agenten op om te rellen te stoppen. Zij werden bijgestaan door 600 aanwezige bewakers. De wedstrijd tussen Nice en Köln had eigenlijk om 18.45 uur moeten aanvangen, maar de aftrap werd dus uitgesteld. Uiteindelijk gaf scheidsrechter Luís Godinho om 19.40 uur alsnog het beginsignaal. Het duel in de Conference League eindigde in 1-1.

Na de wedstrijd liet Werner Wolf, de voorzitter van de bezoekers, weten het gedrag van de raddraaiers niet te accepteren. "We veroordelen dit soort gruwelijke daden die zich voor de wedstrijd hebben afgespeeld. Dit is een grote teleurstelling voor de club, aangezien dit een voetbalfeest had moeten worden. Wij gaan er alles aan om om de daders hiervoor op te laten draaien. Dat zijn we verplicht aan de andere fans."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen