'Drie landen willen WK in 2030 op drie continenten gaan afwerken'

9 september 2022, 15:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Egypte, Griekenland en Saudi-Arabië onderzoeken de mogelijkheid om het WK van 2030 gezamenlijk te organiseren. Dat meldt de Franse krant L'Équipe vrijdagmiddag. In 2024 beslist de FIFA waar het toernooi zal gaan plaatsvinden. Tot op heden werden twee andere combinaties genoemd als mogelijke kandidaten, met het drietal komt daar dus een derde optie bij.

Spanje en Portugal maakten in oktober 2020 bekend gezamenlijk een poging te zullen gaan ondernemen om het mondiale eindtoernooi binnen te halen. Nog eerder, in 2017, spraken Argentinië en Uruguay de intentie uit om het WK naar Zuid-Amerika te halen. Twee jaar later voegde Paraguay zich bij de voorgenomen kandidaatstelling van de twee buurlanden.

Mohammed Fawzi, woordvoerder van het Egyptische ministerie van Sport en Jeugd, bevestigde de samenwerking met de Grieken en de Saudi's. "We werken er hard aan achter de schermen. Het dossier is nog volop in de onderzoeksfase.", zegt hij tegen de Egyptische zender DMC. Met een Europees (Griekenland), Afrikaans (Egypte) én een Aziatisch (Saoedi-Arabië) speelland zou het WK voor het eerst niet op één continent worden gespeeld, maar dus gelijk op drie verschillende werelddelen.

Afstanden

Voor het zover is wacht in november van dit jaar eerst nog het WK in Qatar, het land dat grenst aan Saoedi-Arabië. In 2026 vindt het volgende toernooi plaats in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.  Ter vergelijking; een rechtstreekse vlucht van Vancouver (Canada) naar Mexico City duurt ongeveer vijfeneenhalf uur. Een directe vliegreis van Athene naar Riyadh (Saoedi-Arabië) zou met vier vlieguren zo'n anderhalf uur korter zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen