Feyenoord spoelt Europese kater weg met ruime zege in derby

11 september 2022, 21:59   Bijgewerkt: 11 september 2022, 22:42

Feyenoord heeft zondagavond in de Kuip laten zien een maatje te groot te zijn voor stadgenoot Sparta (3-0). Dankzij een uitstekende eerste helft met goals van Orkun Kökçü en Javairô Dilrosun kwam de ploeg van trainer Arne Slot eigenlijk geen moment in gevaar en speelde het de tweede helft professioneel uit. Zo herpakt Feyenoord zich dus goed na de verloren wedstrijd tegen SS Lazio in de Europa League (4-2) en zet het de goede start in de Eredivisie voort.

Feyenoord liet vanaf de eerste minuut zien dat het wat recht te zetten had en zette hoog druk op de verdediging van Sparta. Dit leverde al snel enkele kansen op en binnen vijf minuten was het dan ook raak. Kökçü kreeg te veel ruimte van de verdediging van Sparta en vanaf een meter of twintig schoot hij de bal geplaatst in de verre hoek achter doelman Nick Olij. Zo werd Feyenoord beloond voor de uitstekende startfase en was de toon voor de avond gezet.

Het lukte de Spartanen niet om onder de druk van Feyenoord uit te voetballen, waardoor de ploeg van Maurice Steijn nauwelijks van de eigen helft af kwam en vooral de schade probeerde te beperken. In de 35e minuut werden de problemen nog groter voor Sparta, toen Olij eerst de bal zelf verspeelde en vervolgens een houdbare inzet van Dilrosun niet wist te keren. Zo zochten de teams met een 2-0 ruststand de kleedkamers op en leek er voor Feyenoord geen vuiltje aan de lucht.

Sparta kwam vervolgens vliegend uit de startblokken in de tweede helft en wist via invaller Koki Saito tot een aantal serieuze kansen te komen. Feyenoord was in het eerste kwartier enigszins zoekende en leek vooral in de duels en in de eindfase van de aanval niet scherp, waardoor het zichzelf onnodig moeilijk maakte. Nadat de wedstrijd lang in evenwicht was, waren het de invallers die het verschil maakten voor Feyenoord. Igor Paixão werd goed weggestoken aan de linkerkant en legde de bal uitstekend terug op Santiago Gimenez, die als een echte spits de bal in de verre hoek wist te werken. Hierna was de wedstrijd beslist en wisten beide ploegen in het laatste kwartier niet meer tot grote kansen te komen, waardoor de eindstand op 3-0 zou worden bepaald.

Feyenoord lachende derde

Door de overwinning behoudt Feyenoord zijn ongeslagen status in dit Eredivisie-seizoen en is het met zestien punten uit acht wedstrijden uitstekend aan de competitie begonnen. Dit weekend is de ploeg van Arne Slot de lachende derde na het gelijkspel tussen AZ en FC Twente eerder op de avond (1-1), waardoor het de tweede plaats over in de competitie overneemt. De Rotterdammers zullen dan ook met vertrouwen toewerken naar het Europa League duel tegen SK Sturm Graz van aankomende donderdag in de Kuip. Sparta daarentegen zal de wedstrijd van vanavond snel achter zich willen laten en aankomende zaterdag sportieve wraak nemen in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen