Waarom Timber Feyenoord boven Ajax, PSV en buitenland koos

14 september 2022, 16:16

Ajax, PSV en talloze clubs uit het buitenland. Het is de lijst met geïnteresseerden die afgelopen zomer een gooi deden naar de handtekening van Quinten Timber. De middenvelder van FC Utrecht koos echter voor een overstap naar Feyenoord, waar hij nog altijd volledig achter staat.

Waarom de middenvelder voor Rotterdam koos? "Vooral de speelwijze en de visie van de trainer. Het aanvallende en verzorgde voetbal, met veel druk op de bal en dynamiek op het middenveld – dat spreekt me aan. En het past ook bij mij. Daarnaast kan ik hier veel leren, met goede spelers en een goede staf om me heen", vertelt de controleur in gesprek met zijn werkgever.

Timber doorliep een deel van de jeugdopleiding van Feyenoord en keerde daarmee terug op het oude nest. "Elke twee weken in De Kuip spelen kan je volwassener maken en vooruit helpen. Daarnaast wist ik dat ik bij een warme club terechtkwam. Het contact met de jeugdtrainers en andere mensen binnen de club is altijd goed geweest, ook na mijn overstap naar Ajax."

Timber vindt het 'prachtig' dat hij het shirt van Feyenoord draagt. "De jeugdtrainers vroegen letterlijk: wie wil er ooit tussen die lichtmasten spelen? Dat het nu zover is, vind ik heel bijzonder. Weliswaar met een omweg, maar dat maakt niet uit. Wat ik al zei: iedereen bewandelt zijn eigen pad."

Lees ook: Kökcü erg trots na beslissing van Slot: "Dan doet dat iets met je"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen