Kuyt: "We vinden het in Nederland heerlijk om mensen af te zeiken"

16 september 2022, 20:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dirk Kuyt vindt dat de kritiek die hij krijgt soms wat te persoonlijk wordt. De trainer van ADO Den Haag stelt dat 'we' het in Nederland heerlijk vinden om mensen af te zeiken als het niet goed gaat.

Kuyt kent een lastige start als trainer van ADO. In de eerste zeven wedstrijden werden slechts vijf punten veroverd, waardoor Kuyt de nodige kritiek krijgt te verduren. In gesprek met ESPN vertelt hij daar niet veel mee bezig te zijn. "Daar heb je vanwege mijn voetbalverleden mee te maken. Ik ben een beginnende trainer, dus dan kijken mensen ook extra nieuwsgierig naar de situatie. De resultaten zijn niet goed, dus dan weet je dat mensen daar iets over te zeggen hebben."

Kuyt kan naar eigen zeggen goed met de kritiek omgaan. "Maar leuk is anders. Dat het soms ook een beetje persoonlijk wordt, vind ik ook wel vervelend. Het is wat het is, die dingen ga ik niet veranderen. Het is een beetje Nederlands, denk ik. We vinden het heerlijk om mensen af te zeiken als het niet goed gaat en we vinden het heerlijk om te zien als het minder goed gaat met mensen die iets hebben gepresteerd. Ik denk: jongens, gun elkaar het beste. Leef en laten leven, zeg ik altijd."

ADO Den Haag speelt vrijdagavond de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Bij een nederlaag blijven de Hagenaren hangen in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen